Vlieg prijsbewust naar de Olympische Winter Spelen van Beijing 2022

Het zijn niet alleen de Nederlandse schaatsers die veel vlieguren maken om alle wereldbekers bij te wonen. Vaak zijn het de fans die achter hun grote idolen aanvliegen. Niet alleen de schaatsfans vliegen de hele wereld over ook de Formule-1 liefhebbers zijn op alle continenten te vinden waar Max Verstappen zijn motor laat brullen.

Goedkoop vliegen
Ben je topsporter, dan hoef je meestal de hotels en vliegtickets zelf niet te regelen. Toch zijn er ook takken van sport waar de sporter zelf alles moet organiseren en hij of zij zelf sponsors moet zoeken om alles te kunnen bekostigen. Bij sommige sporten mag je blij zijn, dat je er niet naast hoeft te werken in een reguliere baan, om rond te komen. We zijn tenslotte niet allemaal topvoetballers of formule-1 coureurs. Ben je zelf verantwoordelijk voor de gemaakte vlieg- en verblijfskosten dan is het handig om alle vluchtgegevens en prijzen overzichtelijk op een rijtje te hebben. Online kan dat bij Skyscanner, zodat je niet urenlang hoeft te surfen om uiteindelijk de juiste informatie te vinden.

Fans
Ben je iemand die houdt van vliegvakanties naar sportevenementen dan doe je er natuurlijk alles aan om de kosten binnen de perken te houden. Veelal worden bij de Formule-1 all-in pakketten aangeboden die aardig in de papieren kunnen lopen. Doe je dat bij een officiële partij dan ben je er meestal van verzekerd dat de hele reis probleemloos verloopt. De vliegreis, het hotel en de tickets worden dan allemaal voor jou geregeld. Dat scheelt je in ieder geval heel wat kopzorgen.

De schaatsfans kijken nu al uit naar de Olympische Winterspelen van Beijing 2022, die duren van vrijdag 4 tot en met zondag 20 februari. Het is raadzaam om goed te kijken welke regels er volgend jaar in Japan gelden. Vanwege de wereldwijde pandemie kunnen landen hun toelatingsregels regelmatig veranderen. Bezoek je nog andere sportevents op verschillende continenten dan blijft het noodzakelijk om bij elk land te kijken of er toeristen welkom zijn en onder welke voorwaarden. 

Racefans
Wie ook kampioen gaat worden bij de Formule-1, dat zal de fans niet weerhouden om ook het nieuwe seizoen achter hun idool aan te vliegen. Nu er weer meer races op de agenda staan zal er uiteindelijk veel geld opgehoest moeten worden om die zoveel mogelijk te kunnen bezoeken. Heb je een partner niet minder met sport heeft dan is het natuurlijk ook aangenaam om eens naar een bestemming te vliegen die niets met sport te maken heeft.

Binnen Europa is al heel veel spannends te beleven. Een prachtige bestemming om bijvoorbeeld heerlijk te ontspannen zijn de Azoren. Deze eilandengroep hoort nog bij Europa zodat je geen apart visum nodig hebt. Ze vormen een archipel in de Atlantische Oceaan en behoren als zodanig als autonome regio bij Portugal. Berglandschappen en rondom zee bieden deze eilandengroep een ideale plek om je te ontspannen en te genieten van zee, zon, strand en de natuur. Wacht niet te lang op last-minutes maar wees je bewust dat een early-bird vaak ook voordelig vliegt.

Dit artikel wordt u aangeboden door wereldreizigers.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden