<p>Erik Schuurmans (l) en Hylke ter Beest bij de Rotarypuzzels in de Bruna in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis</p>

Erik Schuurmans (l) en Hylke ter Beest bij de Rotarypuzzels in de Bruna in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis

Achterhoekse puzzel voor het goede doel

Herkenbare Achterhoekse taferelen

Door Kyra Broshuis

OOST ACHTERHOEK - Traditiegetrouw komen de mensen van Rotary Achterhoek Oost met een speciale eindejaarsactie. Dit jaar in de vorm van een bijzondere puzzel; helemaal in de Achterhoekse sfeer met hele herkenbare afbeeldingen van onder andere de Zwarte Cross. De opbrengst is bestemd voor verschillende goede doelen in de regio. 

Rotary Achterhoek Oost zet zich de laatste jaren extra in voor mensen in de eigen omgeving. Zo was de recente actie ‘De Allerallereerste’ een grote succes. Met deze actie stak de Rotary de horecaondernemers in de regio een hart  onder de riem. De opbrengst van de puzzelverkoop gaat ook naar lokale goede doelen. “En daarbij moet je denken aan de Voedselbank in Oost Gelre maar ook aan jeugdprojecten en ouderenzorg. Als Rotaryclub hebben wij een groot netwerk en door samenwerking met verschillende regionale organisaties kunnen we heel veel mensen in deze regio helpen. Mensen hebben nog vaak een verkeerd beeld van een serviceclub als de onze. We doen veel meer voor de maatschappij dan mensen denken”, zeggen Erik Schuurmans en Hylke ter Beest van Rotary Achterhoek Oost.

Beelden uit de Achterhoek
De net uitgebrachte puzzel van de Rotaryclub is een prachtig ontwerp van Aaltenaar Martijn Takke. Hij zorgde voor een bijzondere afbeelding met daarop veel herkenbare details uit de Achterhoek. “We zijn er ontzettend trots op! Het is een hele mooie samenwerking geworden met een regionale kunstenaar”, vertellen de heren. De puzzels zijn te koop in Winterswijk bij Boekhandel Kramer en de HEMA. In Lichtenvoorde bij Blokker, in Varsseveld bij Boekhandel Rutger,  in Aalten bij Messink & Prinsen en in Groenlo bij Warenhuis Post, Bruna en Marveld Recreatie. Liever online bestellen? Dat kan bij https://despelletjesvrienden.nl. .De puzzel is te koop voor 9,95 euro. Er is een beperkte voorraad dus wees er snel bij want op is op!

“De puzzel is natuurlijk ook een perfect cadeau voor de onder de kerstboom. En met de aankoopt worden er regionale project ondersteund. Een extra reden dus om snel naar de genoemde winkels te gaan en de puzzel te kopen.”

Meer weten over het werk van Rotary Oost Achterhoek? Kijk op www.rotary-achterhoek-oost.org om te zien wat de club allemaal doet. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden