<p>Richard Klein Tank blijft lijsttrekker van de PvdA Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws</p>

Richard Klein Tank blijft lijsttrekker van de PvdA Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws

PvdA klaar voor gemeenteraadsverkiezingen

OOST GELRE - Op donderdag 9 december hebben de leden van de PvdA-afdeling Oost Gelre middels een online bijeenkomst het verkiezingsprogramma en de definitieve kandidatenlijst vastgesteld voor de verkiezingen van de gemeenteraad op 16 maart 2022. Daarmee heeft de partij de officiële aftrap gegeven voor haar verkiezingscampagne.

Richard Klein Tank opnieuw lijsttrekker
Afgelopen zomer heeft het afdelingsbestuur gesprekken gevoerd met de huidige raads- en commissieleden over hun toekomstplannen en beschikbaarheid voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook personen die de afgelopen jaren lid zijn geworden van de afdeling Oost Gelre zijn benaderd met de vraag of ze bereid waren zich te kandideren. Dit alles resulteerde in een kandidatenlijst die tijdens de online bijeenkomst unaniem werd vastgesteld. De beide huidige raadsleden Richard Klein Tank en Annelies Donderwinkel bekleden plek 1 en 2 op die lijst. Op plek 3 staat het huidige commissielid Peter Baks, gevolgd door Jos te Molder op plek 4. De vijfde plek is toebedeeld aan de eerste nieuwkomer op de lijst: Wilma van der Donk. Ook nieuw op de lijst is Aafke Vultink op plek 6. De lijst wordt gecompleteerd door Rob Flipse, Gerrit Jan Bannink en Rein Annema.

Een groen en eerlijk Oost Gelre
Na een korte toelichting door de programmacommissie en discussie over enkele wijzigingsvoorstellen werd het verkiezingsprogramma, met als titel ‘Een groen en eerlijk Oost Gelre’, nagenoeg onveranderd vastgesteld. “Centraal in het programma staat dat de PvdA als sociale partij blijft opkomen voor mensen in de samenleving die om welke reden dan ook onze steun kunnen gebruiken. Daarnaast staan we voor een duurzame en groene aanpak van de problemen waar we de komende jaren mee aan de slag moeten als gemeente, op het gebied van klimaat, energie, landbouw en landschap”, zo laat de partij weten. Het verkiezingsprogramma is te lezen op de site van de afdeling: www.oostgelre.pvda.nl.

Campagne in coronatijd
De komende maanden zal de PvdA zich nader presenteren aan de inwoners van Oost Gelre om haar standpunten en toekomstvisie uit te dragen, onder het motto: Een groen en eerlijk Oost Gelre. Via de website worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen en kunnen zij contact met de partij opnemen. “Ondanks de geldende coronamaatregelen kijken wij uit naar een vrolijke en optimistische campagne waarin we zoveel mogelijk verhalen van inwoners van onze prachtige gemeente hopen te horen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden