Foto: ZPC Livo
Foto: ZPC Livo

Z.P.C. Livo succesvol op Gelderse Lange Afstanden Kampioenschappen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Tijdens de Gelderse Lange Afstanden Kampioenschappen in het Sportfondsenbad-West in Nijmegen, een 50 meter bad, die de twee afgelopen weekenden werden gehouden, heeft Z.P.C. Livo deelgenomen met zes zwemmers. Samen waren ze goed voor 25 starts, 23 persoonlijke records en drie medailles.

Van de zwemmers van de Livo-ploeg maakten Ilse Krabben, Carolien van den Bergh en Tom Oonk hun debuut op dit kampioenschap. Ilse werd negende op de 100 meter schoolslag en 14de op de 50 meter schoolslag. Carolien werd 22ste op de 50 meter rugslag en 23ste op de 200 meter vrije slag. Tom eindigde op de 23ste plaats op de 50 meter rugslag.

Een gouden medaille was er voor Aline Meuleman op de 400 meter wisselslag. Zij mag zich Gelders kampioene op deze afstand noemen. Ook won zij zilver op de 50 meter rugslag. Daarnaast behaalde zij nog een vierde plaats op de 200 meter wisselslag en werd ze twee maal vijfde op respectievelijk de 50 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag.

Een zilveren medaille was er ook voor Mijntje Wopereis. Zij behaalde deze verrassende tweede plaats op de 100 meter rugslag. Daarnaast behaalde zij achtereenvolgens een vierde plaats op de 50 meter rugslag. Ze tikte drie maal als vijfde aan op de 50 meter vrije slag, 100 meter vrije slag en 400 meter vrije slag. zevende werd ze op de 50 meter vlinderslag en achtste op de 100 meter vlinderslag.

Als kers op de taart behaalde Mijntje ook nog eens twee limieten voor de Nederlandse kampioenschappen, die gehouden worden van 16 t/m 19 juni in Amersfoort.

Lynn Rötter kwam ook op zeven onderdelen uit op deze kampioenschappen. Ze werd zesde op de 50 meter vrije slag, zevende op de 50 meter schoolslag. Twee keer achtste op respectievelijk de 100 meter rugslag en 200 meter wisselslag. Negende op de 100 meter vrije slag, tiende op de 100 meter vlinderslag en elfde op de 50 meter rugslag. 

Coach Ron Holweg kan met trots en tevredenheid terugkijken op de geleverde prestaties van de Livo-zwemmers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna