Veiling van het vaatje haring. Foto: Merel Waalder

Veiling van het vaatje haring. Foto: Merel Waalder

Eerste Lichtenvoordse Haringparty brengt bijna 18 duizend euro op

Maatschappij

LICHTENVOORDE - De eerste Lichtenvoordse Haringparty leverde een vette vangst op voor het goede doel. Maar liefst 17.622 euro is tijdens de veiling opgehaald voor de electrocar van Antoniushove.

De veiling vond plaats onder leiding van Veilingmeester JP. Een zeventiental kavels, waarvan het gros gesponsord door lokale ondernemers, werden geveild om de electrocar - die afhankelijk is van donaties - op de weg te houden of in de nabije toekomst te vervangen. 

Carlo Knufing van installatiebedrijf CEKA-tech plaatste het hoogste bod op het iconische vaatje haring, gesponsord door Vishandel Bomers. Joris Waalder van Joris-Jan Waalder Hypotheken en Financieel Advies mag zich het komende jaar hoofdsponsor van het goede doel noemen en ook op de workshop ‘Meijer frikandellen draaien’ - die speciaal in het leven geroepen werd voor de gelegenheid en het goede doel - werd gretig geboden. Robin Schulte van Masters in Process mag zich de gelukkige eigenaar prijzen. 

Klinkende eerste editie
De organisatie spreekt nog net niet van ‘als haringen in een ton’ maar vele nieuwsgierigen waren op het evenement in de tuin van Van Ooijen afgekomen. Dat Lichtenvoorde een jaarlijks terugkerend event rijker is, kunnen we wel stellen, aldus de organisatie. “Als we jaarlijks een event van dit kaliber neerzetten en daarbij een mooi bedrag voor een lokaal goed doel kunnen ophalen, is dat alle voorbereiding waard.”
Zodra alle gekochte kavels voldaan zijn, zal de organisatie de cheque aan de Antoniushove overhandigen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant