Inge de Wit, bestuurder SKB. Foto: PR

Inge de Wit, bestuurder SKB. Foto: PR

COLUMN SKB

Algemeen

De juiste zorg op de juiste plek: dáár wordt u beter van

Als inwoner van deze regio moet u kunnen rekenen op de best mogelijke zorg, zo vinden we bij SKB Winterswijk. Of u nou de hulp van de huisarts, medisch specialist of een verpleeghuisdokter nodig hebt: belangrijk is dat u snel en op de juiste plek hulp krijgt. 

Om u die garantie te kunnen bieden, werken zorgorganisaties in de Oost-Achterhoek steeds intensiever met elkaar samen. Door onze zorg op elkaar af te stemmen en kennis te bundelen, houden we de zorg voor iedereen goed toegankelijk en betaalbaar. Dat is ook opdracht die minister Kuipers aan alle zorgregio’s heeft gegeven en daar zetten we vol op in. 

Streekziekenhuis Koningin Beatrix schrijft samenwerken al langer met hoofdletters. We werken al met veel zorgpartners en op veel gebieden samen. En ik ben blij dat we daar stappen in blijven zetten. Bijvoorbeeld bij het stellen van de diagnose en behandeling van kanker. Om patiënten in onze regio ook in de toekomst de beste zorg rondom kanker te blijven bieden, bundelen we de krachten met de ziekenhuizen in Enschede, Hardenberg en Hengelo/Almelo. Binnen het Regionaal Oncologienetwerk gaan we behandeltrajecten per kankersoort op elkaar afstemmen. Zo zorgen we ervoor dat er voor de Oost-Achterhoek een breed pallet aan zorg rondom kanker behouden blijft. 

Ook voor mensen met prostaatkanker maken we de zorg samen toegankelijker. Zorgorganisatie Sensire startte in mei om hormooninjecties bij patiënten thuis toe te dienen. De behandelend arts van SKB bespreekt met de patiënt hoe vaak dit nodig is en gespecialiseerde verpleegkundigen van Sensire dienen de injecties toe. Op deze manier geven we samen passende zorg, in een ontspannen sfeer en een voor de patiënt vertrouwde omgeving. 

Door samen te werken maken we ook het verschil voor patiënten met een middenrifverlamming. Het SKB werkt hiervoor samen met het Middenrif Centrum van dr. Pim Welvaart. Dokter Welvaart is dé expert op het gebied van middenrifchirurgie. Deze gespecialiseerde chirurg komt regelmatig naar Winterswijk om patiënten te opereren. Het SKB zorgt voor alle benodigde faciliteiten rondom de operaties. Van operatiekamer met een compleet toegewijd OK-team tot de nazorg. Door deze samenwerking kunnen we meer patiënten met een middenrifverlamming helpen en is de wachttijd van twee jaar inmiddels gehalveerd. 

Ook achter de schermen zijn we volop bezig om de zorg voor u nóg beter te regelen. Binnen Medisch Coördinatie Centrum de Naober verkennen huisartsenorganisaties HZOA en HOOG, (ouderen)zorgorganisaties Marga Klompé, Careaz en Sensire en het SKB momenteel samen de kansen en behoeften. Samen zetten we in op initiatieven die er voor u als patiënt toe doen en die onnodig oponthoud in uw behandeling voorkomen. De juiste zorg op de juiste plek: alleen dáar wordt u als patiënt beter van. 

Inge de Wit
Bestuurder SKB Winterswijk

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna