Afbeelding

Ook in 2024 subsidie voor opplussen van je woning

Algemeen

OOST GELRE - Een traplift laten installeren of de drempels in je badkamer weghalen, het is een dure grap. Toch is het nodig om zo langer thuis te kunnen blijven wonen. De gemeente Oost Gelre stelt ook dit jaar, 2024, subsidie beschikbaar voor het opplussen van je woning, zoals dat heet.

Door Kyra Broshuis

De Subsidieregeling Opplussen woningen bestaat al sinds oktober 2015. De bedoeling is de woningen beter toegankelijk, bruikbaarder en veiliger te maken. “Woonconsulenten adviseren inwoners bij het aanbrengen van woningaanpassingen.Op die manier kunnen onze ouderen langer zelfstandig blijven wonen en daarmee wordt voorkomen dat er Wmo-woningaanpassingen moeten komen”, legt wethouder Ellen Dusseldorp uit. “Gezien de vergrijzing in onze gemeente willen de inwoners blijven stimuleren om hun woning aan te passen.” Alle 65-plussers komen in aanmerking en worden door de gemeente aangeschreven.

‘Dit blijkt
in de praktijk
voldoende
te zijn om
bewoners te
stimuleren’


Maximaal 750 euro
Voor de regeling wordt een subsidieplafond opgenomen. Een bewoner van 65 jaar of ouder komt in aanmerking voor een subsidie van maximaal een derde deel van de gemaakte kosten tot een maximum van 750 gulden. “Dit blijkt in de praktijk voldoende te zijn om bewoners te stimuleren om tot woningaanpassing over te gaan.” Het subsidieplafond in de Subsidieregeling Opplussen woningen wordt vastgesteld voor de periode 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024.  In 2023 zijn er in de gemeente 44 subsidieaanvragen ingediend en zijn er door de woonconsulenten 80 huisbezoeken afgelegd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant