Serveerster Bea met de serveertrolly.
Serveerster Bea met de serveertrolly.

Feestelijke opening Inloopcafé De Lichtenvoorde

Algemeen

Lichtenvoorde – Trots, dat waren de gasten die bij de feestelijke opening van Inloopcafé De Lichtenvoorde aanwezig waren! Op vrijdag 6 maart knipten Bea en Annie het lint door waarmee het inloopcafé officieel een feit is. Twee zondagen per maand zijn mensen met een beperking en hun ouders, familie, vrienden en kennissen van harte welkom. Bea en Annie staan klaar om bezoekers van het Inloopcafé van een hapje of drankje te voorzien.

Op vrijdagmiddag rond half twee druppelden de belangstellenden binnen in Het Centrum aan Patronaatstraat 1a om de opening bij te wonen. Elma Renken, teammanager bij De Lichtenvoorde gaf enige uitleg over hoe het Inloopcafé is ontstaan. Zij benadrukte dat Annemarie Wekkink en Monique Frank enorm veel tijd en energie in het project hebben gestoken. Na haar speech gaf zij het woord aan wethouder Jos Hoenderboom. De wethouder gaf aan trots te zijn op het inloopcafé. "Dit initiatief past precies in het WMO plan waarin wij bezig zijn om voorzieningen als een cross-over op elkaar te laten aansluiten. Inloopcafé De Lichtenvoorde is voor iedereen, voor en door mensen met en zonder een beperking, een mooi voorbeeld van participatie", zo sprak hij.

Het lint werd doorgeknipt en de belangstellenden namen plaats aan één van de tafels. De ruimte oogt gezellig en transparant en is aangekleed met fraaie kunstwerken. Medewerkers en stagiaires van De Lichtenvoorde serveerden hapjes en alcoholvrije drankjes. Monique Frank vertelde over het hoe en waarom van het Inloopcafé: "Cliënten van De Lichtenvoorde hebben doordeweeks een dagbesteding. Wij merkten dat zij zich in het weekend vaak vervelen en soms zelfs dreigen te vereenzamen. Omdat het atelier kort geleden is verhuisd naar Den Diek was deze ruimte vrij en we bedachten dat we hier een soort ontmoetingsruimte konden realiseren."

Na overleg gingen Annemarie en Monique aan de slag om de plannen concreet te maken. Annemarie: "We hebben overal spullen vandaan gehaald en flinke kortingen en extraatjes bedongen. De bedoeling is dat Inloopcafé De Lichtenvoorde gerund gaat worden door vrijwilligers en cliënten, met ondersteuning van een begeleider. Het Inloopcafé moet in de toekomst zelfreddend zijn. Mensen ontmoeten elkaar hier om een spelletje te doen of gewoon voor de gezelligheid. Drankjes en hapjes worden geserveerd door cliënten, we hebben een makkelijke kaart ontworpen en de tafels zijn genummerd. In de keuken maken we de bestelling en met een trolly serveren cliënten Annie en Bea uit. Voor sluitingstijd wordt er netjes schoongemaakt!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant