Afbeelding

Jorisschool loopt voor Stichting HoPe

-

Lichtenvoorde - Op donderdag 19 maart werd er door alle kinderen van de Jorisschool uit Lichtenvoorde een sponsorloop gehouden voor Stichting HoPe. Deze stichting zet zich in voor goed onderwijs voor de inheemse bevolking uit de Andes en is sinds 1991 actief in Peru.

In 2012 is er mede dankzij een flinke bijdrage van de Jorisschool een schooltje gebouwd in Huaycañuta, in de provincie Chumbivilcas. De school ondersteunt voor de vierde keer o.a. dit project.

Groepsyell
De kinderen hadden er zin in en waren klaar om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de kinderen uit Peru. Om alle krachten te bundelen had elke groep een yell bedacht die aan het begin van de sponsorloop geroepen werd. Tijdens de sponsorloop werden de kinderen aangemoedigd door (groot)ouders, buren, vrienden en bekenden. De route was mooi versierd met vlaggetjes en ballonnen.
Tijdens de sponsorloop konden belangstellenden tegen een kleine vergoeding genieten van een kop koffie met een plak cake. Ook stond er een verkoopkraam van Stichting HoPe met allerlei handgemaakte producten en kaarten uit Peru. De leerlingen kregen na afloop wat te eten en drinken.

Sfeervolle paasviering
Tijdens een sfeervolle paasviering op 2 april werd het bedrag bekend gemaakt dat de kinderen hebben opgehaald voor het goede doel. Door de goede inzet en enthousiasme van de leerlingen is het bedrag opgelopen tot maar liefst € 4034,90. Dit bedrag komt deels ten goede aan de kerk, het overige deel is voor Stichting HoPe.
Gasten uit Peru
De viering was heel speciaal omdat deze werd bijgewoond door gasten uit Peru, te weten Walter Meekes, Juan Oscar Hilares Javier en Nayruth Triveño (directeur HoPe- Peru).
Zij namen de cheque in ontvangst die gemaakt was door leerlingen van de Jorisschool.

Afsluiting project
Tijdens de viering werd het Peruaanse liedje 'ente chenka pu ' gezongen en werd er door de leerlingen een gebedje voorgedragen in het Nederlands en in het Spaans.

Ter afsluiting van dit geslaagde project werd er door de buitenlandse gasten nog een woord van dank uitgesproken aan het adres van alle betrokkenen.


Voor verdere informatie zie: www.stichtinghope.org.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant