Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos

Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap Groenlo

Cultuur

Hemelvaartsdag 26 mei

Aanvang: 12.00 uur

Finale: 17.30 uur

Prijsuitreiking: 18.30 uur door Burgemeester Annette Bronsvoort

Gratis toegang

Nevenactiviteiten: Straatvermaak voor kinderen en volwassenen in de Beltrumsestraat en bezienswaardigheden, gerelateerd aan Vestingstad Groenlo

De gezelligste muziek, de gezelligste muzikanten, op het gezelligste muziekevenement, door 30 Toporkesten, verdeeld over 18 in de Wedstrijdklasse en 12 in de Leutklasse.

Deelnemers wedstrijdklasse:
De Feesttoeters Sassenheim (Titelverdediger 2019), De Diezebloazers Den Bosch, De Feestbende Cromvoirt, RODL Rijen (Winnaar Publieksprijs 2019), Outblast! Vlijmen (Winnaar Gezelligheidsprijs 2019), We bin d’r uut Kampen, Alarmfase 3 Bemmel, Kap Nâh Den Haag, De Bierbengels Voorschoten, De Rotdweilers Bemmel, Partyband Leiden Leiderdorp, Bouncebrass Harderwijk, Valse Loch Beltrum, Booh! Spaarndam, De Drumgabbers Delft, Evenementenband103 dB Zwolle, Jupp’s Klamotte Kapelle Duiven, Effe d’r Neffe Steenbergen.

Deelnemers Leutklasse:
De Oosterblaaskapel Enschede, Vrüg Ligt Oss, De Hoetetoeters IJsselstein, De Klooiers Oss, Dazeikoe Oss, Navenant Helmond, De Pierewaaiers Oosterhout, Pompzwengels Geffen, Mini-Knuffle Groenlo, De Draokebolle Den Bosch, De Kneuterkapel Sint-Oedenrode, Predbant Berghem.

Verder nog…: 
*8 Podia, verdeeld over de gezellige Grolse binnenstad: Markt (hoofd- en jurypodium), Kerkhofsteeg (tweede jurypodium), Beltrumsestraat (derde jurypodium), Kevelderstraat, Rabeldersteeg, Ganzenmarkt, Marveld Recreatie, Brouwersnös.

*De orkesten in de wedstrijdklasse worden drie keer door een vakjury beoordeeld, te weten op het hoofdpodium Markt, podium Kerkhofsteeg en podium Beltrumsestraat. Bij ieder wedstrijdpodium wordt gejureerd door twee deskundige juryleden. Bij de jurering wordt gekeken en geluisterd naar muzikaliteit, repertoirekeuze en samenspeluitvoering.

*De algeheel winnaar wint € 1000, de Grolsch bokaal en de Inter Nos wisseltrofee. Daarnaast zijn er een publieksprijs (Bungalowweekend voor het gehele orkest, aangeboden door Marveld Recreatie Groenlo), een gezelligheidsprijs (geldbedrag), leutprijzen en de prijs voor de Dweilmuzikant van de dag (een Grolse muts en Grolse wanten). Daarnaast krijgt ieder deelnemend orkest een herinneringsoorkonde aangeboden.

*De winnaars van de Publieksprijs, de Gezelligheidsprijs, de drie Leutprijzen en de prijs voor de ‘Dweilmuzikant van de dag’ worden aangewezen door publiek, presentatoren en organisatoren.

*De huidige organisatie bestaat uit een team van 9 mensen die op de dag van het festival zelf spontane medewerking krijgen van circa 100 extra vrijwilligers en dat voor o.a. de functies van gastheer/begeleider, presentator e.d.

*Dweilorkestendag Groenlo wordt mogelijk gemaakt dankzij sponsoring en subsidiëring van de zijde van de gemeente Oost Gelre. De beide hoofdsponsors zijn Grolsch Bierbrouwerij en de Gemeente Oost Gelre. Daarnaast nog een aantal topsponsoren en sponsoren.

*De binnenstad is deze Dweilorkestendag sfeervol ingericht en aangekleed. De Grolse horeca ontvangt u Achterhoeks gastvrij. Welkom in gastvrij Vestingstad Groenlo!


Dweilorkestendag.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna