De Pierewaaiers in 2019 tijdens hun rondje Groenlo. Foto: PR De Pierewaaiers
De Pierewaaiers in 2019 tijdens hun rondje Groenlo. Foto: PR De Pierewaaiers

De Pierewaaiers voor 20ste keer naar Dweilorkestendag

Cultuur

De Pierewaaiers voor 20ste keer naar Dweilorkestendag

GROENLO - Al 19 keer eerder fleurden ze de Dweilorkestendag op met hun vrolijke klanken en gezelligheid, De Pierewaaiers uit Oosterhout. Het gezelschap ziet er naar uit om naar Groenlo af te reizen.

Door Henri Walterbos

“We hebben twee jaar lang eigenlijk niks kunnen doen. We merken dat het bij ons steeds meer begint te kriebelen, willen graag naar Grolle toe,” laat Gerold van Langh van De Pierewaaiers enthousiast weten. “Het is altijd mooi weer, goed georganiseerd, altijd gezellig en alleen maar enthousiaste mensen. Met het treintje naar Marveld toe vinden we ook altijd hartstikke leuk. Op een gegeven moment dan leer je mensen kennen in Grolle. Het is echt een uitstapje voor onze vereniging. In het begin kwamen we met auto’s maar de laatste jaren met een touringcar. Samen met RODL! komen we jullie kant op, maken er een mooi dag van, gaan ‘s avonds op ons gemakkie terug. Sinds we weer mogen, zijn we aan het blazen, hebben hier en daar nog optredens gehad en zijn nu volop bezig met nieuwe nummers voor Grolle en het Zomercarnaval met Pinksteren.”

Het orkest komt in Groenlo uit in de Leutklasse. “Wij zijn van het plezier, zijn simpele mensen hè,” lacht Van Langh. “We verwachten wederom veel plezier en gezelligheid te hebben, dat mensen gezellig meedoen. Mijn vrouw en ik, en wij allen, zien er altijd naar uit. Als we Grolle binnenkomen, staan daar twee of drie mensen van de begeleiding ons al op te wachten. Die zwaaien van ver al. Dan is voor ons de dag al begonnen. De dag die begint als we ‘s morgens ons pakkie aan doen en de bus in stappen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna