Twee winnaars dit jaar: team Tapmanschap en team Iedejaal 1. Foto: Marthijn Ubbink
Twee winnaars dit jaar: team Tapmanschap en team Iedejaal 1. Foto: Marthijn Ubbink

Autosterrit Vragender kent dubbele winnaar

Cultuur

VRAGENDER - Op zondag 19 juni vond in Vragender de autosterrit plaats. De aftrap voor veel inwoners van het dorp naar de kermisactiviteiten van de week daarna. Ondanks dat veel inwoners van Vragender ook het eerste voetbakelftal van KSV aan gingen moedigen bij hun strijd voor lijfsbehoud in de 4de klasse, verschenen maar liefst 87 equipes aan de start.

De autosterrit had dit jaar een bijzonder karakter. Als men met behulp van de aanwijzingen op het deelnameformulier de juiste route reed , kwamen de deelnemers maar liefst 4 keer door het ‘eigen’ dorp Vragender heen en kwamen deelnemers elkaar meerdere keren tegen. Dit zorgde voor veel hilarische taferelen onderweg. Voor sommigen ook grote twijfel of ze zich nog wel op de goede route bevonden.

Iedereen had binnen 1.20 uur terug kunnen zijn. Dit was voor geen enkel team het geval. Tweeënveertig equipes bleken uiteindelijk de juiste route te hebben gereden. Voor 37 equipes waren de aanwijzingen toch wat te lastig, wat een gemiste jurypost opleverde. Acht teams hebben onderweg besloten om hun lijst maar helemaal niet meer in te leveren vanwege grote twijfel over hun eindresultaat.

Het thema van de sterrit was dit jaar: ‘Wat een geluk dat we dit jaar weer samen kermis kunnen vieren’. Na afloop had menig deelnemer pas in de gaten dat de gereden lussen er op de kaart ook echt uitzagen als een klavertje vier. Iedere finishende deelnemer kreeg als beloning dan ook een klavertje vier- bedeltje overhandigd. 

Na afloop van de sterrit was het op het buitenterras bij café Overkamp nog lang gezellig. Veel tevreden en blije mensen. Er werd nog intensief nagepraat over de tocht. Natuurlijk was er een prijsuitreiking met de uitreiking van de felbegeerde Jopie Terhorst beker. Twee teams eindigden dit jaar exact gelijk op de eerste plaats. Namelijk het team Tapmanschap en Iedejaal 1. Overige prijswinnaars zijn: 2. Mooi Zat, 3. Bella’s Benga Boys (verdere uitslagen zie Facebook).

Na afloop van de prijsuitreiking van de sterrit arriveerde ook het eerste elftal van KSV op het terras en werden zij na de 3-1 overwinning op Terwolde 1 ook nog even in het zonnetje gezet door het kermiscomité. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna