De electrische Bringo-bus pendelt tussen de Markt en Den Diek. Foto: PR SBL

De electrische Bringo-bus pendelt tussen de Markt en Den Diek. Foto: PR SBL

Maquettepresentatie Bloemencorso in Den Diek

Cultuur Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Traditiegetrouw houdt het Bloemencorso Lichtenvoorde tijdens de Zomermarkt de maquettepresentatie. Een prachtig voorproefje op wat de bezoekers tijdens het Bloemencorso in september te wachten staat. Op zaterdag 2 en zondag 3 juli zijn belangstellenden van 12.00 tot 18.00 uur welkom bij Cultureel Centrum Den Diek. Om het extra makkelijk te maken is er gratis vervoer vanaf de Zomermarkt naar Den Diek.

In 2019 werd de presentatie, vanwege de coronamaatregelen, voor het laatst georganiseerd. Op zoek naar een geschikte plek om de presentatie te houden kwam Den Diek in beeld. Het cultureel centrum biedt alle mogelijkheden om de maquettes op een mooie manier te presenteren. Het is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Er wordt ook een gratis pendeldienst opgezet met een elektrische Bringo-bus, die bezoekers van en naar de Zomermarkt vervoert. De halte wordt ingericht op de hoek Markt-Dijkstraat. 

Diversiteit in thema’s
De onderwerpen voor het corso zijn ook dit jaar weer zeer divers. Van klimaatvluchtelingen, de zoektocht naar buitenaardse wezens en een inclusieve samenleving tot muziek en dieren. Niet alleen ervaren ontwerpers zetten hun creativiteit in ten gunste van het corso in Lichtenvoorde, ook veel aanstormend talent laat zien wat ze in huis hebben. Het belooft weer een mooie optocht te worden op 11 september, nu al verbeeld in de veelkleurige maquettes.

Boeiende tentoonstelling
Naast de maquettes voor het Bloemencorso 2022 is er nog meer te zien bij Den Diek. Leerlingen van het Marianum hebben ook ontwerpen gemaakt. Een selectie daarvan wordt tentoongesteld. Ook kunnen kinderen komen ‘bouwen’ en krijgen ze uitleg over CorsoKIDS. Daarnaast worden de winnende foto’s van de Corso Fotowedstijd uit 2019, 2020 en 2021 geëxposeerd. Tenslotte wordt op zondag om 16.00 uur de volgorde van de optocht 2022 bekendgemaakt.

Corsocafé
Op zaterdag vanaf 16.00 uur is er traditiegetrouw de mogelijkheid voor de bouwers om, na afloop van de bouwdag, samen lekker een drankje te doen en de tentoongestelde maquettes te bewonderen, te beoordelen en de eigen kansen in te schatten. Iedereen is van harte welkom.

Gratis
pendelbus
tussen
Zomermarkt
en Den Diek


Kaarten voor september online kopen
Het Bloemencorso Lichtenvoorde vindt elk jaar plaats op de tweede zondag van september. Entree- en tribunekaarten voor zondag 11 september zijn online te koop via www.bloemencorso.com. Tribunekaarten echter alleen voor zover de voorraad strekt. 

Foto: SBL

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant