De overhandiging van het boek met vlnr Godfried Nijs, Pascal Bennink, Ellen Dusseldorp, Jerry Wopereis en Ben Rendering. Foto: Theo Huijskes
De overhandiging van het boek met vlnr Godfried Nijs, Pascal Bennink, Ellen Dusseldorp, Jerry Wopereis en Ben Rendering. Foto: Theo Huijskes

Tweede boek in het kader van Historisch Lichtenvoorde gepresenteerd

Cultuur

LICHTENVOORDE - Het was Pascal Bennink, ondernemer van Supermarkt Jumbo Bennink, die op woensdag 14 september het eerste exemplaar van het boek Historisch Lichtenvoorde - Een tijdreis door Lichtenvoorde en omliggende kerkdorpen - overhandigde aan wethouder Ellen Dusseldorp van de gemeente Oost Gelre. Een en ander vond plaats in de burgemeesterskamer van het gemeentehuis in Lichtenvoorde en dat in bijzijn van Jerry Wopereis, bedrijfsleider bij Jumbo Bennink, alsmede de beide samenstellers c.q. schrijvers van het boek, te weten Ben Rendering en Godfried Nijs, tevens vertegenwoordigers van de vereniging Oudheidkunde in Lichtenvoorde.

Door Theo Huijskes

Het vele beeldmateriaal staat centraal in het boek
Met de inhoud van het boek, aangemerkt als stickerboek, wordt na het eerste, in 2018 uitgegeven boek met de titel ‘Met droge voeten’, ook ditmaal met als in 2018 de interessante geschiedenis van Lichtenvoorde en omliggende dorpen Harreveld, Lievelde, Mariënvelde, Vragender en Zieuwent in woord en beeld gebracht. Bevatte het boek in 2018 een reis door de geschiedenis van Lichtenvoorde vanaf de oertijd tot heden, het tweede boek beschrijft eveneens een reis in het verleden, maar in dit geval door Lichtenvoorde en de kerkdorpen. De beide samenstellers Rendering en Nijs zijn erg enthousiast over het resultaat.

“Door het boek te lezen en daarbij alle opgenomen foto’s, afbeeldingen en plaatjes goed te bekijken, wordt er een soort van reis of in dit geval een fiets- of wandeltocht gemaakt door Lichtenvoorde en de omliggende kerkdorpen”, geven Rendering en Nijs in koor aan. “Niet alleen het voorhanden hebben van de nodige informatie uit het verleden, maar zeker ook vanwege het gebruik kunnen maken van bijzonder interessant en derhalve kostbaar beeldmateriaal uit het verre verleden, zal het boek door de ouderen onder ons worden ontvangen als een bijzonder interessant document. En door de belangstellende jeugd als een soort educatief instrument.”

Het boek heeft plaats voor maar liefst 216 stickers
Het succes van het eerste boek was voor Jumbo Bennink de belangrijkste reden om deze keer opnieuw het initiatief te nemen voor de uitgifte van een tweede boek. “Daarom is er andermaal voor een soort van stickersysteem gekozen”, aldus het duo Bennink en Wopereis. “Deze keer maar liefst 216 plaatjes, die nog eens duidelijk maken, dat niet alleen Lichtenvoorde, maar ook de omliggende dorpen gezegend zijn met bijzonder interessante, tevens historische locaties en straatbeelden, die tegelijkertijd voor velen, en dat en jong oud, mooie herinneringen oproept. Naast het gegeven dat wij als Jumbo Bennink, tevens hoofdsponsor van de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde, de volledige kosten van het boek voor onze rekening nemen, ontvangt de klant van ons bij iedere tien euro aan boodschappen een gratis zakje, met daarin vier stickers, om op die manier het kleurrijke boek helemaal compleet te maken. En voor degenen, die om welke reden dan ook niet het benodigde aantal stickers weet te bemachtigen, organiseren wij nog een ruilbeurs. Met de aangeboden ondersteuning van de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde streven wij ernaar dat iedere belangstellende zijn of haar boek compleet krijgt. Het team van Jumbo Bennink zal daarvoor in ieder geval haar best doen. Maar let wel, de actie loopt slechts acht weken!”

Ieder huishouden, waarbij de weekkrant Elna op de deurmat valt, heeft in de afgelopen week een enveloppe ontvangen met daarin een beschrijving van de actie en daarbij tevens een eerste gratis zakje met stickers. Met de daarbij tevens meegestuurde bon kan het boek gratis worden afgehaald bij Jumbo Bennink. Een en ander zolang de voorraad strekt!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna