Het onthullen van de plaquette in 2021 door Lansink-Bluiminck voor hun winnende kunstobject ‘Schijtbeesten’.
Foto: Rick Mellink/archief Achterhoek Nieuws
Het onthullen van de plaquette in 2021 door Lansink-Bluiminck voor hun winnende kunstobject ‘Schijtbeesten’. Foto: Rick Mellink/archief Achterhoek Nieuws

Uitreiking plaquette tijdens Corso After Party

Cultuur Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 1 oktober wordt de Corso After Party gehouden. Traditiegetrouw wordt tijdens deze officiële afsluiting van het corsoseizoen de plaquette uitgereikt aan corsogroep Hooiland. Zij wonnen met hun creatie ‘Goudvis’ de eerste prijs tijdens het Bloemencorso Lichtenvoorde. 

De Corso After Party is niet alleen een feest voor alle wagenbouwers, maar ook voor vrijwilligers die hebben geholpen met bloemen plukken, kontjes kniepen, plakken of zich op een andere manier hebben ingezet voor het corso. Het feest wordt dit jaar gehouden bij Hotel en Restaurant ’t Zwaantje. Thijs Kroezen, de nieuwe voorzitter van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde: “Het feest begint om 20.00 uur en rond 21.00 uur gaan we allemaal naar buiten om een erehaag te vormen voor corsogroep Hooiland. Zij lopen van Café De Schatberg naar ‘t Zwaantje. Dat is elk jaar weer een heel indrukwekkend moment, vol respect en waardering. Na een kort woordje wordt de plaquette onthuld en overhandigd aan corsogroep Hooiland. Daarna kan het feest echt van start. De Corso After Party is een geweldig feest waarbij steeds meer corsogroepen zich laten zien.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna