Prins Roy en Adjudant Richard met tussen hen in de Jeugdhoogheden Zimeon en Simon.
Prins Roy en Adjudant Richard met tussen hen in de Jeugdhoogheden Zimeon en Simon.

‘We hopen dat we met deze avond niet alleen jongeren trekken maar ook ouderen’

Cultuur

MARIËNVELDE - De herfst heeft zijn intrede gedaan. Het wordt weer vroeger donker en de temperatuur daalt, maar de carnavalskoorts in de carnavalsbolwerken stijgt met de dag. Zo ook in Mariënvelde, waar carnavalsvereniging de Ketsmennekes zich opmaakt voor de carnavalscampagne 2022/2023. 

Door Henri Walterbos

Er staat het nodige te gebeuren, laat President Dennis van Loon weten. “We hebben twee avonden dit carnavalsjaar. Onze allereerste buutavond op 26 november in het BMV-gebouw, en op 4 februari onze eigen Ketsavond, zoals wij die noemen, met de onthulling van ons nieuwe prinsenpaar.” Van Loon straalt en is er helemaal klaar voor. “Tijdens de buutavond hebben we drie fantastische buuts. Twee plaatselijke buuts en een topper uit Brabant, waar het tonpraten enorm populair is. Daarnaast nog een verrassings-act. Als afsluiting hebben we een feest-DJ. Uiteraard zullen onze huidige hoogheden Prins Roy en Adjudant Richard, en ikzelf als president, nog een woordje spreken.” De Ketsmennekes, met uiteraard ook vrouwelijke leden in hun midden, hopen op een breed publiek. “We hopen dat we met deze avond niet alleen jongeren trekken maar ook ouderen. Het programma is voor ieder wat wils.”

Ketsavond
Op 4 februari de Ketsavond, met de onthulling van de nieuwe hoogheden. “De afgelopen keer was een hartstikke leuke en gezellige avond, met een officieel programma,” weet Dennis nog, al is het twee jaar geleden vanwege corona. “Het wordt wederom een fantastische avond met ook een loterij en als afsluiter een DJ. Daarnaast hebben we ons eigen carnavalsweekend, voor jong en oud. We gaan weer langs de basisschool en de ouderen van Mariënvelde. We hebben ook dit jaar weer een Tieneravond in samenwerking met carnavalsvereniging de Zandbieters uit Harreveld. Nieuw dit jaar is dat we een Tweede Jeugdprinsenpaar hebben, uit de senioren zeg maar. Zij hebben zelf aangegeven dat ze dit graag willen. Dit hebben wij zeer serieus genomen. Afgelopen jaar hebben wij nog een momentje gehad met de Tweede Jeugd, hebben we daar een Prinsenpaar uit gekozen. Hebben we ze als opdracht meegegeven een eigen steek en cape te maken. Daar zijn ze nu al heel druk mee bezig. Heel leuk om te zien. We hopen er weer iets fantastisch van te maken. We hebben er in ieder geval heel veel zin in.”

Kaarten voor de buutavond (aanvang 20.30 uur, zaal open 19.30 uur) kosten 10 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij het BMV gebouw.


Facebook: CV de Ketsmennekes

Prins Roy (links) en Adjudant Richard proosten alvast op de nieuwe campagne.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna