Rob en Maria organisatoren van KUNSTREIS(E). Foto: PR

Rob en Maria organisatoren van KUNSTREIS(E). Foto: PR

Nieuwe, duurzame kunstroute in Winterswijk: KUNSTREIS(E)

Cultuur

WINTERSWIJK - KUNSTREIS(E) koppelt kunstenaars die met hergebruikte materialen werken, aan bedrijven en instellingen die duurzaam werken. Van 18 september tot en met 16 oktober zijn werken van 21 kunstwerken te zien in en rondom Winterswijk. 

Steeds duidelijker wordt dat mensen zorgvuldig moeten omgaan met de wereld waarin ze leven. Het gaat om gebruik van energie, water, transport en ook het gebruik van materiaal. Duurzamer dus. Een groeiende groep kunstenaars maakt werk van afgedankte spullen, hergebruikte voorwerpen en natuurlijke materialen. Van deze verrassende, duurzame kunstwerken zijn er 21 te zien op de fiets- en wandelroute KUNSTREIS(E).

De professionele kunstenaars komen uit Winterswijk en omgeving, maar ook van daarbuiten: Bocholt, Maastricht, Almelo en Arnhem. Het werk van de deelnemers is gevarieerd: van schilderijen tot glaskunst, sculpturen en grote installaties. Enkele kunstenaars hebben voor deze expositie nieuw werk gemaakt. De route voert langs bedrijven, instellingen en initiatieven die duurzaam werken en minder schade toevoegen aan de leefomgeving. KUNSTREIS(E) sluit aan op de activiteiten van de gemeente Winterswijk in het kader van de Europese Green Leaf Award.

Kunstenaars
De deelnemers zijn: Mirjan Koldewij (Eibergen), Ab Marte (Arnhem), Henrike Gussinklo (Aalten), Hubert van Soest (Velp), Menno Dimitri Ouderkerk (Almelo), Bert Koerts (Eibergen), Sybrecht Bosker (De Steeg), Eva Meijer (Enschede), Léon-Marie Dekker (Etten), Arild Veld (Arnhem), Ute Ida Fischer (Bocholt), Marieke Laverman (Westervoort), Hans Mellendijk, (Varsseveld), Rolf Wolters (Doetinchem), Gertje Dormans (Maastricht), Tim Hagen (’t Woold), Joan Ederveen (Lichtenvoorde), en de organisatoren, tevens kunstenaars Maria Neumann (Lichtenvoorde) en Rob Chevallier (Steenderen).

Locaties
De locaties van KUNSTREIS(E) zijn: Landgoed De Zonnebloem, AZC Winterswijk, Bibliotheek, Kinderboerderij Freriks, Centrum Duurzaam Winterswijk, Venemans molen, Ekoplaza, Gastgalerij Ankomm’n, Aardewerk De Stegge, Raadhuis, Molen Bataaf, Boogie Woogie, Dorpsakker, Flexhuis Wam & Van Duuren en Huls duurzame energie.
De kunstroute is 7 dagen per week te wandelen of te fietsen. Naast de werken die buiten opgesteld staan, zijn vrijwel alle werken die binnen geplaatst zijn, ook van buitenaf te zien. De flyer met de route is gratis en ligt bij elke locatie en bij diverse winkels en bedrijven en de VVV in Winterswijk.
Meer informatie bij Maria Neumann: neumannmaria@hotmail.com of 06-12777457 of Rob Chevallier: chevallier@inbox.com of 06-22857859 Info over Kunstreis(e) is ook te vinden op Facebook

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna