Op Youtube is de trailer al van 'Vaak bu-j te bang' al te zien.

Op Youtube is de trailer al van 'Vaak bu-j te bang' al te zien.

‘Vaak bu-j te bang’ gaat 14 oktober in première in Lichtenvoorde

Cultuur

‘De documakers kwamen, zagen en monteerden…’

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - Er is lang naar uitgekeken en vrijdag 14 oktober is het zover; dan gaat de Zwarte Cross-film ‘Vaak bu-j te bang’ in Oost Gelre in première. Wethouder Ellen Dusseldorp is blij dat er ook in de gemeente van de Zwarte Cross een première is. “We zijn als gemeente uiteraard trots op de Zwarte Cross en het is fantastisch dat er een film is gemaakt over ons grootste evenement. We hebben financieel bijgedragen aan de totstandkoming van de film en we willen graag zoveel mogelijk inwoners de kans geven de film te bekijken.”

Oud-Grollenaar
De officiële Oost Gelrese première wordt gehouden in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek. “En op die dag, 14 oktober, wordt de film op nog een beperkt aantal andere plaatsen in onze gemeente vertoond”, zo zegt de wethouder. De film, gemaakt door oud-Grollenaar Lars Gierveld en Floor van der Kemp, is geproduceerd door De Coproducent en gaat landelijk in première op 9 oktober bij Koninklijke Theater Tuschinski in Amsterdam.

Jongensdroom
De film ‘Vaak bu-j te bang’ is het verhaal over het grootste festival van Nederland dat 25 jaar geleden begon als een jongensdroom van twee vrienden. Over brullende motoren en gillende gitaren. Maar ook over het Achterhoeks ‘noaberschap’, de grenzen van humor, over vooroordelen, tegenslagen én de liefde voor alles wat ‘apart’ is. Voor de film hebben de makers bijna 3 jaar lang de mensen achter de Zwarte Cross gevolgd. De première in Oost Gelre is speciaal voor genodigden. “En daar horen uiteraard ook de filmmakers zelf bij. Omdat wij zoveel mogelijk inwoners de kans willen geven om deze bijzondere première bij te wonen, zijn er via een ludieke actie toegangskaarten te winnen”, vertelt Dusseldorp. De film wordt op 14 oktober in elk geval ook getoond aan de leerlingen van Marianum Groenlo en Lichtenvoorde en aan de bewoners van Careaz Antoniushove en De Molenberg. Tenslotte stelt de gemeente 300 gratis kaarten beschikbaar voor een filmvertoning bij de Mattelier.

Gratis kaarten
Kaarten winnen voor de première of in aanmerking komen voor gratis kaarten voor de filmvertoning bij de Mattelier? Houd deze krant en de berichten van de gemeente in de gaten. Volgende week volgt meer informatie. Na de landelijke première is de film in de Pathé-bioscopen te zien en vanaf 24 oktober ook op Videoland. Op Youtube is de trailer al wel te zien. De Zwarte Cross laat in een reactie daarop weten dat ze Gierveld, Van der Kemp en de rest van het team carte blanche hebben gegeven. ‘Samen met hen kwamen we terecht in een mediarel, een overname, corona, het afscheid van Hendrik Jan én het afscheid van Tante Rikie. De documakers kwamen, zagen en monteerden…’


Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna