Kinderen mochten kerstwensen ophangen in de verlichte kerstbomen langs de wandelroute. Foto: Geert Kerkhoff
Kinderen mochten kerstwensen ophangen in de verlichte kerstbomen langs de wandelroute. Foto: Geert Kerkhoff

Vragender Kerstwandeltocht start van nieuwe traditie?

Cultuur

VRAGENDER - Donderdagavond 22 december heeft de basisschool Antonius samen met de R.K. Geloofsgemeenschap St. Antonius van Padua een kerstwandeltocht gehouden. Hoewel het behoorlijk regende kwamen de kinderen, samen met ouders, opa’s en oma’s en vele andere belangstellenden samen bij de school om deze bijzondere tocht te lopen.

Kinderen met allerlei lampjes en zaklantaarns liepen de door waxinelichtjes gemarkeerde route door het dorp. Iedereen kreeg een route van de ‘wachters’ om vervolgens veertien plekken te bezoeken waar door de leerlingen van groep 7/ 8 het kerstverhaal werd uitgebeeld. Zo liepen er o.a. herders en schapen en hoorden we midwinterhoorns. Ook werd er live getrommeld, gitaar gespeeld en kerstliederen gespeeld en meegezongen. In twee verlichte kerstbomen konden de kinderen hun kerstwensen ophangen.

De kerstgroep uit de voormalige kerk is weer teruggekeerd in Vragender en heeft onderdak in een bijzonder mooie nieuwe kerststal. Men warmde zich aan vuurkorven en genoot van lekker warme chocoladedrank met een kerstkransje. Een aantal kinderen had hapjes gemaakt. Aan het einde van de tocht lag een heuse baby vredig slapend het kindje Jezus uit te beelden.

“Een bijzonder leuk evenement dat vraagt om herhaling. Dit alles in een fijne samenwerking tussen basisschool en R.K. geloofsgemeenschap en natuurlijk de vrijwilligers en de jonge acteurs, actrices en muzikantjes van de school. Veel dank aan de mensen en verenigingen die onderdak boden voor de veertien items van de tocht. Een extra bedankje is er voor de bouwer(s) van de geweldig mooie nieuwe stal. Werkelijk een erg fraai bouwwerk. Nu nog in een tijdelijke locatie opgesteld en aansluitend daar ook in opslag zal het, na de realisatie van de ‘Kapel onder de Toren’ daar zijn definitieve plek krijgen.

Vragender leeft, de R.K. geloofsgemeenschap leeft en we zetten samen met basisschool de schouders eronder nu en in de toekomst ten behoeve van de leefbaarheid van ons dorp op de Vragender bult. Nogmaals heel veel dank aan alle vrijwilligers die e.e.a. hebben mogelijk gemaakt.”, zo laten basisschool Antonius en R.K. geloofsgemeenschap St. Antonius van Padua Vragender weten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant