Een scène uit 'De vergadering'. Foto: Lieva Hillen
Een scène uit 'De vergadering'. Foto: Lieva Hillen

Toneel in Zieuwent brengt voorstelling met lach en traan

Cultuur

ZIEUWENT - Afgelopen weekend heeft toneelvereniging Semper Avanti de eerste van vier voorstellingen opgevoerd op de nieuwe locatie. In het Sourcycentrum aan de Zegendijk in Zieuwent is het toneel opgebouwd voor de voorstelling ‘De vergadering’. Met vier debutanten zet Semper Avanti een ‘anders dan anders’ stuk neer en neemt de bezoeker op boeiende wijze mee in een emotionele rollercoaster met een onverwacht einde. Enthousiaste en geroerde reacties vanuit het publiek vielen de spelers ten deel. Voor de voorstelling van vrijdag 3 en zaterdag 4 februari (aanvang 20.00 uur) zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Negen vrouwen proberen in deze vergadering het jaarlijks evenement op een goede manier te evalueren en af te sluiten. Herkenbaar hilarisch en met een gevoelige snaar is het publiek getuige van al wat speelt tussen deze vrouwen. Van agendapunten en actielijstjes tot koffie in de theekan en de verdwijning van een patchworkkleed, het komt allemaal voorbij. Maar wat bindt deze dames, en waarom ligt alles zo gevoelig….? 

Roos Greve (Constance), Esther Klein Gunnewiek (Jeanine), Lonneke Visser (Irma) en Linda Hoek (Edith) spelen voor het eerst mee met Semper Avanti en zij zetten elk op hun eigen unieke wijze een prachtig personage neer. Vaste spelers Loes Hummelink (Machteld), Anna Hendriks (Karrelien), Marion Eekelder (Elsbeth), Ilona Orriens (Lieke) en Annemiek Wellink (Lia) staan garant voor een stuk dat staat als een huis.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Spar in Zieuwent, meneer Kees in Lichtenvoorde en bij het Sourcycentrum zelf.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna