De cast van 'Kot bei 't hoes' met Jan Riesewijk. Foto: PR

De cast van 'Kot bei 't hoes' met Jan Riesewijk. Foto: PR

Tweeduuster Theatergezelschap met o.a. Jan Riesewijk

Cultuur

Tweeduuster treedt op bij De Mattelier

GROENLO - De afgelopen twee jaar heeft voor velen het leven er anders uitgezien dan de jaren daarvoor. Ook voor Tweeduuster had het grote gevolgen... Halverwege de reeks succesvolle voorstellingen moest alles geannuleerd worden, zoals dat ook bij alle andere theatervoorstellingen het geval was. Hebben de heren en dame van Tweeduuster dan al die tijd stil gezeten? Nou, dat zeker niet. Meerdere radio en tv opnames werden gemaakt bij RTV Oost, de Zwarte Cross werd aangedaan, veel nieuwe liedjes en verhalen werden geschreven. Er werd een cd opgenomen, en hard gewerkt aan de nieuwe voorstelling.

‘Kot bie ’t hoes’ met hoofdrolspeler Jan Riesewijk
Een van de grote gevolgen van de pandemie was dat vakanties naar het zonnige zuiden, verre reizen en trektochten er niet inzaten. Vrijwel iedereen ging op vakantie in eigen land, kortom ‘Kot bie t hoes’. En dat is velen goed bevallen. Daarom koos Tweeduuster ‘Kot bie ‘t hoes’ als naam voor hun nieuwe show. Waarom zou je het ver zoeken, als het kot bie hoes voor het oprapen ligt?

Ook in deze nieuwe show is het lachen, lachen, lachen en huuln. Lachen om de prachtige hedendaagse verhalen over het leven en anekdotes voorzien van de nodige humor van rasverteller Jan Riesewijk. En huuln om de mooie gevoelige leedkes van Tweeduuster. Leedkes uit eigen pen en een aantal dialect klassiekers uit het Nedersaksisch, alles in een mix van herkenning en beleving. Kortom, laat u meenemen op een reis door onze eigen streek in de moodersproake, met als reisleider Jan Riesewijk.

Voor wie het niet weet: ‘Tweeduuster’ komt uit het Nedersaksisch. Het is het dagelijkse, kortdurende schemermomentje: de overgang van het licht naar het donker.

Zaterdag 11 maart is ‘Kot bie ‘t hoes’ te zien in De Mattelier. Aanvang: 20.15 uur. Entree € 19,50 inclusief garderobe. Zitplaatsen met vast stoelnummer. www.demattelier.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna