De 75 jaar bestaande mannenzangvereniging Inter Nos uit Groenlo. Foto: PR

De 75 jaar bestaande mannenzangvereniging Inter Nos uit Groenlo. Foto: PR

Groenlo en Lichtenvoorde zingen samen in City Lido

Cultuur

GROENLO - Nog altijd in de roes van het 75-jarig bestaan verkerende, organiseert de Groenlose mannenzangvereniging Inter Nos op donderdag 30 maart een exclusief jaarconcert. Omdat voornoemd jubileum voornamelijk in de voorbije coronaperiode plaatsvond, werkt men nu aan een soort van inhaalslag met daarbij centraal een concert in het Uitgaanscentrum City Lido in Groenlo. Een speciaal jaarconcert waaraan als gast het Kleinkoor ‘Second Edition’ uit Lichtenvoorde haar medewerking zal verlenen. Bovendien een concert waarbij belangstellenden gratis toegang hebben. Het totale zanggebeuren gaat ’s avonds om 19.30 uur van start en krijgt een afsluiting om 22.30 uur. 

Door Theo Huijskes

Invulling met een nieuw repertoire
Inmiddels wordt door beide koren tijdens de gebruikelijke repetitieavonden in respectievelijk Groenlo en Lichtenvoorde gewerkt aan een gevarieerd programma. Een groot voordeel daarbij is dat dirigente Esther Gotink-van der Heijden uit Vorden zowel de leiding in handen heeft bij Inter Nos als bij Second Edition. Daarnaast worden beide koren tijdens het concert op 30 maart op piano begeleid door Gerard Geurts uit Doesburg. De organiserende mannenzangvereniging Inter Nos telt 60 leden en is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond - Gewest Midden-Nederland.

Inter Nos zal tijdens het concert met een jubileumverrassing zorgen door met een compleet nieuw repertoire voor het voetlicht te treden. Ondanks dat het tijdens de voorbije coronaperiode niet altijd mogelijk was om te repeteren, is het met de medewerking en met name de enthousiaste inzet van alle leden gelukt om tal van nieuwe stukken in te studeren. Naast het alom bekende en niet weg te denken ‘Inter Nos-lied’ zullen bekende nummers gezongen worden als onder andere de Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List, California dreaming van de Mama’s en Papa’s, Country roads van John Denver, Yesterday van de Beatles en nog veel meer van dit soort, bij jong en oud geliefde songs.

Afsluiting met ‘We’ll Meet Again!’
Naast Inter Nos wordt er in Groenlo en omgeving ook uitgekeken naar het optreden van Kleinkoor ‘Second Edition’ uit Lichtenvoorde. Het betreft in dit geval een koor, dat als belangrijkste doel heeft om het publiek te raken met hun zingen. Het koor telt 13 leden en zingt meerstemmig, zowel a-capella als met pianobegeleiding. Het koor zingt liederen uit lang vervlogen tijden en ook tijdloze popsongs. Dit alles met de garantie dat dit bijzonder enthousiaste koor ongetwijfeld een succesvolle vocale bijdrage gaat leveren aan het jaarconcert van Inter Nos. Het repertoire zal bijzonder divers zijn. Zo zal de vocale inbreng onder andere bestaan uit werken als A million dreams uit de film The Greatest Showman, Streets of London van Ralph McTell en Don’t give up on me van Andy Grammar. Het programma voor dit als te boek staande jubileumconcert kent ook een tweetal werken, die gezamenlijk worden vertolkt. Dat is ‘Family tree’ aan het eind van eerste blok-optreden van Inter Nos zelf, alsmede de afsluiting van het totale programma met de klassieker ‘We’ll Meet Again!’.

Zoals hiervoor aangegeven, is de toegang geheel gratis. Wel zal er tijdens de pauze een verloting worden georganiseerd. De zaal van City Lido is open om 19.00 uur.

Koor Second Edition. Foto: Inge Bos

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant