Jochem van Gelder (midden) met rechts naast hem Lawrence Mooij en links Maurice Jager, te midden van de kandidaten. Foto: Michiel Heijmans

Jochem van Gelder (midden) met rechts naast hem Lawrence Mooij en links Maurice Jager, te midden van de kandidaten. Foto: Michiel Heijmans

Lawrence Mooij in jury Focus op Gelderland

Cultuur

ARNHEM – Jochem van Gelder start dit voorjaar zijn zoektocht naar de beste amateurfotograaf van onze provincie. Onbekende hobbyfotografen worden uitgedaagd en leren de fijne kneepjes van het vak. Wie deze uitdaging het beste afgaat is vanaf 2 april te zien in Focus op Gelderland op TV Gelderland. De bekende Lichtenvoordse vakfotograaf Lawrence Mooij is een van de juryleden.

Coaches
In Focus op Gelderland kiezen twee Gelderse vakfotografen, Maurice Jager en Lawrence Mooij, ieder een team van drie hobbyfotografen naar aanleiding van door hen ingezonden foto’s. “Ik heb vooral gekeken naar originele foto’s die technisch voor verbetering vatbaar zijn”, aldus Lawrence. “Dit zijn fotografen die ik waarschijnlijk nog wat kan leren”. Maurice grapt: “Eigenlijk niet te doen, want waar moet je naar kijken. Ik vind het niet erg om al een goede fotograaf in mijn team te hebben”.

Iedere vakfotograaf stoomt zijn drie ‘leerlingen’ klaar voor de finale. Daarin strijden alleen de beste kandidaten, van beide coaches, tegen elkaar voor de eindtitel. Wie de kandidaten zijn lees je alvast op gld.nl/focus.

Fotografie is populair
Wat Van Gelder opviel, is dat er enorm veel mensen in Gelderland graag fotograferen. “We kregen ruim 300 aanmeldingen van mensen die graag mee wilden doen en de foto’s die ze mee stuurden waren vaak briljant. Ik dacht dat ik al een best plaatje kon schieten, maar onze kandidaten zijn toch echt al een paar stappen verder. Verder viel me op dat de meesten ook echt mee wilden doen om te leren en beter te worden en daar ligt dan ook het accent op.”

De coaches, Lawrence en Maurice, hebben een prominente rol in Focus op Gelderland. Zij moeten ervoor zorgen dat hun leerlingen onder tijdsdruk mooie plaatjes maken en bewerken. De kandidaten en coaches bezoeken onder andere het zandsculpturenfestival, Burgers Zoo, De Veluwse Stoomtrein Maatschappij en de oudste én kleinste stad van ons land, Nijmegen en Bronkhorst. 

Welke kandidaat het meest gefocust blijft? Dat zie je vanaf zondag 2 april om 17.15 uur in Focus Op Gelderland op TV Gelderland. Online (terug)kijken kan via Uitzending Gemist.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna