In het weekend van 1 en 2 april staat Vragender weer in het teken van Trekkertrek. Foto: TTOV

In het weekend van 1 en 2 april staat Vragender weer in het teken van Trekkertrek. Foto: TTOV

Spektakel gegarandeerd bij Trekkertrek in Vragender

Cultuur

VRAGENDER - Liefhebbers van spektakel en gezelligheid kunnen op zaterdag 1 en zondag 2 april hun hart ophalen bij de Trekkertrek in Vragender Op de speciaal aangelegde kleibaan wordt in meerdere klassen gestreden wie de sterkste trekker heeft.

“Het evenement was vorig jaar een enorm succes”, zegt Ramon ter Bogt, voorzitter van de Truck- en Tractorpulling Organisatie Vragender (TTOV), de organisatie achter de Trekkertrek in Vragender. Normaal gesproken organiseert de TTOV eens in de twee jaar een trekkertrekwedstrijd in Vragender, maar na het succes van vorig jaar besloot de organisatie het event ook in 2023 te organiseren. 

Speciale kleibaan 
Trekkertrek vindt even als voorgaande jaren weer plaats op de speciaal aangelegde kleibaan op land van bouwbedrijf Tanck. “Op een kleibaan hebben trekkers meer grip dan op een zandbaan. Dit zorgt voor nog meer spanning en sensatie”, belooft pr-man Harm Naberink. Ter Bogt beaamt dat. “We zijn vorig jaar met TTOV als tweede geëindigd in de Wedstrijd van het Jaar-verkiezing. De jury vond de wedstrijd in Vragender de op een na mooiste trekkertrekwedstrijd van het seizoen. Daar zijn wij als organisatie bijzonder trots op.”

Trekkertrek leeft in Vragender, geeft Ter Bogt aan. Zelf beoefent hij de sport al tientallen jaren. De TTOV krijgt ieder jaar hulp van vele vrijwilligers. Bovendien zijn er steeds meer deelnemers uit Vragender. Zo begon Sjoerd Klein Avinck (24) enkele jaren ook met trekkertrek. Inmiddels is trekkertrek zijn grootste passie. “Als je eenmaal met het trekkertrek-virus bent besmet, kom je er niet meer af”, bekent Klein Avinck. “De brute power van zo’n machine, het geluid, het sleutelen aan de trekker en de gezelligheid daarna. Alles aan trekkertrek is prachtig”, zegt Klein Avinck, met een glimlach van oor tot oor. “Het mooiste is als je door het sleutelen elke keer iets meer uit je trekker weet te persen en een prijs wint. Maar ook als je niet wint, is elke wedstrijd gezellig. Dankzij de trekkertrek heb ik vrienden door heel Nederland. Bij het voetbal is er soms haat en nijd tussen twee rivaliserende teams. Bij trekkertrek is er één en al gemoedelijkheid. Als je wint, zijn al je concurrenten blij voor je en drinken we allemaal gezellig een biertje. Ieder trekkertrekweekend is één groot feest!”

Kijk voor het volledige programma en alle informatie op www.ttov.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna