Familie Rietberg wint voor tweede keer op rij Harreveld on Wheels. Foto: Ronald Hummelink

Familie Rietberg wint voor tweede keer op rij Harreveld on Wheels. Foto: Ronald Hummelink

Familie Rietberg opnieuw met wisselbeker naar huis

Cultuur

HARREVELD - Op Hemelvaartsdag werd voor de vierde keer Harreveld on Wheels georganiseerd met weer een groter deelnemersveld dan vorig jaar. De populaire autosterrit waarbij niet alleen goed genavigeerd maar op met de juiste snelheid moet worden gereden startte traditiegetrouw weer vanaf Café de Boer waarbij de winnaars van vorig jaar, familie Erik Rietberg, het spits af mocht bijten.

Na de eerste eenvoudige kilometers werd het toch wat lastiger; de aanwijzing ACHTERHOEK was niet door iedereen gevonden en ook de STUW is door velen gemist. Toch konden velen de route op de correcte wijze vervolgen. Het ging er af en toe wel erg ontspannend aan toe. File rijden omdat inhalen werd bemoeilijkt door de voorganger, elkaar tegenkomen en wijzen dat ze de andere kant op moesten rijden. Kolderiek, maar wel tekenend voor de gezellige sfeer onder de deelnemers. 

De route bracht de deelnemers via Zieuwent, Lievelde en Vragender naar het Rommelgebergte in Winterswijk. Uiteindelijk uitkomende in Barlo en via een omweg weer naar Harreveld. Bij de finish was het wel eens de vraag of men op tijd was, te vroeg of hoeveel te laat. Veel lof was er over de prachtige route van in totaal 37,8 km en uiteraard werd er na afloop onderling veel gediscussieerd hoe het wel en niet moest hetgeen zorgde voor de nodige hilariteit.

Tijdens de prijsuitreiking bedankte de organisatie alle vrijwilligers die een bijdrage hadden geleverd aan deze autosterrit. De uitslag was als volgt. Derde plek voor het team van Andre Domhof en Vincent Krabbenborg, een tweede plek was er voor Leo en Ingrid Tankink en de winnaar van deze vierde editie was wederom Erik Rietberg met zijn gezin. Zij gingen voor de tweede maal op rij met de wisselbeker aan de haal. Na het officiële gedeelte leef het nog lang gezellig en de organisatie kan dan ook terugkijken op een uitermate geslaagde autosterrit in Harreveld. En gezien de stijging van het aantal deelnemers en de uitermate positieve reacties, kijkt men nu al weer uit naar de volgende editie van het evenement op Hemelvaartsdag 2024.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna