Vlnr: Prinses Sanne Vos, Koningin Jolyn klein Gunnewiek, Koning Gerben Bokkers en Prins Teun Esseling. Foto: Stichting Kermiscomité Mariënvelde

Vlnr: Prinses Sanne Vos, Koningin Jolyn klein Gunnewiek, Koning Gerben Bokkers en Prins Teun Esseling. Foto: Stichting Kermiscomité Mariënvelde 

Mariënvelde trapt kermisseizoen feestelijk en zonnig af

Cultuur

Ook dit jaar mocht de kermis in Mariënvelde weer plaatsvinden! De zaterdag begon gelijk goed met een kerkmis om de kermis te openen. Met aansluitend de opening van het kermisterrein met mascotte Billy de beer en een 50+ middag onder begeleiding van Turbo Toos en Super Stien! 

De zondag stond traditiegetrouw in het teken van de spelletjesmiddag. Om 11.00 uur verzamelde iedereen zich op het voetbalveld om gezamenlijk te ontbijten. De vijf buurten van het stratenspektakel kwamen met een ludieke actie het veld op. Er werd deze middag hard gestreden en uiteindelijk kan er maar één team winnen. Na het eindspel in de tent werd het team de Woalderhook deze tweede editie als winnaar opgeschreven. Na ontvangst van de prijs werd er nog lang na gefeest in de tent. Ook voor aller kleinsten stonden er leuke activiteiten op de planning met onder andere het Peertoftheater en Billy’s disco!

Op de maandag werd het nieuwe konings- en prinsenpaar bepaald bij het vogelschieten. Het weer was goed en de mensen hadden goede zin. Bij de jeugd werd de vogel er als eerste afgeschoten. Hierbij is het prinsenpaar gevormd door Teun Esseling & Sanne Vos. Het duurde nog even voordat de vogel bij de dames en heren er af werd geschoten. Gelukkig was de vogel niet al te hard en bezweek deze uiteindelijk door al dat lood. Gerben Bokkers & Jolyn klein Gunnewiek hebben hierbij het laatste zetje gegeven en vormen zij voor 2023 het koningspaar. 

Zoals elk jaar mocht Mariënvelde het kermisseizoen aftrappen. De organisatie is zeer tevreden over deze editie en dankt alle vrijwilligers voor hun bijdrage. Heel Mariënvelde en omstreken kan zeer positief terugkijken op de start van weer een mooi kermisseizoen in de regio. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna