De Grolse Babette Rondeel (links) en Anouk Lensink uit Lichtenvoorde spelen bij het Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn. Foto: Koen Heikoop

De Grolse Babette Rondeel (links) en Anouk Lensink uit Lichtenvoorde spelen bij het Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn. Foto: Koen Heikoop

Talenten uit Oost Gelre schitteren in 7 Tales

Cultuur

OOST GELRE - Het Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn staat op zaterdag 10 en zondag 11 juni weer op de planken in Theater De Storm. Dit jaar brengen zij de voorstelling ‘7 Tales’, een vrolijke en grappige musical boordevol sprookjes. In de voorspeling spelen ook talenten uit Oost Gelre mee. 

Anouk Lensink uit Lichtenvoorde en Babette Rondeel uit Groenlo vervullen in deze voorstelling rollen waarbij ze moeten acteren, zingen en dansen. Beiden hebben al eerder meegedaan aan een voorstelling van Harlekeijn. Voor Babette is het de laatste keer omdat zij 18 wordt. Ze stroomt door naar het WMT, waarvan Harlekijn de jeugdafdeling en kweekvijver is. 

7 Tales
Anna, het meisje met de zwavelstokjes, wil heel graag naar haar overleden oma toe maar komt per ongeluk in een droomwereld terecht. In deze ‘droomwereld’ heeft de Zeeheks de macht in de onderwereld, met als gevolg dat de Zeemeermin eindigt met het ene been van het Tinnensoldaatje. De kleermakers raken hun zakken met nieuwe kleding kwijt en de Rode Schoentjes gaan hun eigen weg. En de prins treft uiteindelijk, op een stapel matrassen zijn ‘prinses’ aan. Overige avonturen zijn weggelegd voor de Keizer, het Lelijke Eendje en niet te vergeten de Poetsgarnaal.

Puntjes op de i
De afgelopen maanden is er door de leden van Harlekijn, allen tussen 10 en 18 jaar, hard gerepeteerd aan het stuk. Zang, spel en dans komen nu samen en de voorstelling wordt aangekleed met kostuums, grime, decor en rekwisieten. De regie is handen van Daphne van Ommen, Dennis Weelink neemt de muzikale leiding op zich.

De voorstelling op zaterdag 10 juni begint om 20.15 uur. Op zondag 11 juni is er een matineevoorstelling om 14.30 uur. Voor kaarten: www.theaterdestorm.nl.

De cast van voorstelling '7 Tales'. Foto: Koen Heinkoop

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna