De Zieuwentse buurten strijden een sportieve strijd tijdens de Zeskamp. Foto: Dinès Quist/archief Achterhoek Nieuws
De Zieuwentse buurten strijden een sportieve strijd tijdens de Zeskamp. Foto: Dinès Quist/archief Achterhoek Nieuws

Feestelijk vertier en sportieve strijd op de Kermis van Zieuwent

Cultuur

ZIEUWENT - Het jaarlijkse hoogtepunt van Zieuwent staat voor de deur, want de kermis komt er weer aan! Van zaterdag 10 tot en met maandag 12 juni wordt het dorp omgetoverd tot een bruisende plek vol amusement en gezelligheid. Met een gevarieerd programma belooft deze editie een ware traktatie te worden voor jong en oud.

Het startschot van de kermis wordt gegeven op zaterdag met een feestelijke viering in de kerk om half 11. Vervolgens barst de jeugdzeskamp los op het zeskampterrein. Hier zullen de jeugdige deelnemers niet alleen strijden om de hoogste eer in sportieve wedstrijden, maar ook hun creativiteit tonen met een ludieke intocht van de wagens en deelnemers naar het kermisterrein aan de Waareise. Om 14.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in café Het Witte Paard, waarna het spel bierpulcurling voor veel hilariteit zal zorgen. Vanaf 20.00 uur kunnen liefhebbers van kermiskruisjassen hun hart ophalen in Het Witte Paard, terwijl in de feesttent vanaf 21.00 uur The Rousers en DJ Rudi de muzikale invulling verzorgen.

Op zondagochtend is Het Witte Paard het trefpunt voor het vogelschieten. Van 09.45 tot 10.15 uur kunnen deelnemers zich inschrijven, waarna om half 11 het schieten van start gaat op het zeskampterrein aan de Waareise. Na de spannende strijd volgt de huldiging van de winnaars. Vanaf half 2 kunnen feestgangers de schuttersparen feliciteren in de feesttent, onder begeleiding van de aanstekelijke klanken van The Rock Aholics. ‘s Avonds gaat het dak van de feesttent eraf met een spetterend optreden van de Perfect Showband, gevolgd door DJ Robert die de feeststemming tot in de late uurtjes vasthoudt.

Op maandagochtend is het de beurt aan de volwassenen om hun krachten te meten tijdens de zeskamp. Op het terrein aan de Waareise zullen de vijf buurten op sportieve wijze de strijd aangaan. Om 13.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent, waarbij de Millenium Showband het publiek al vanaf 12.00 uur in de feeststemming zal brengen. DJ Double D sluit de kermisdriedaagse swingend af van 17.30 tot 22.00 uur.

Gedurende alle dagen van de kermis zullen er diverse kermisattracties, snackkramen en horecagelegenheden geopend zijn. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna