Een spannende theater act tijdens 'Op 't Arf in de Hiet'. Foto: PR

Een spannende theater act tijdens 'Op 't Arf in de Hiet'. Foto: PR

Festival Halle-Heide ‘Op ’t Arf in de Hiet’

Cultuur

HALLE-HEIDE - Festival Halle-Heide ‘Op ’t Arf in de Hiet’ is al verscheidende jaren een groeiend succes. Het kleinschalige cultuur- en familiefestival zal ook dit jaar georganiseerd worden op 16 en 17 september in Halle-Heide.

Het festival staat bekend om zijn unieke concept; verspreid over verschillende (boeren) erven in Halle-Heide kunnen bezoekers al rondfietsend genieten van een verscheidenheid aan theater- en muziekoptredens. Dit alles met als centraalpunt het Heidehuus. Vanuit het buurthuis dat zich kenmerkt als een plek waar de bewoners van Halle-Heide samenkomen om samen activiteiten voor jong en oud te organiseren, is elk erf voor dit festival te bezoeken per fiets, waarbij je als bezoeker een eigen route bepaalt. 

Na een optreden heb je de mogelijkheid om direct door te fietsen naar een volgend cultureel optreden óf te genieten bij het Heidehuus van een versnapering, een drankje en een diversiteit aan muziek. In alles ademt het festival gemoedelijkheid, heerst er een ongedwongen sfeer en maak je kennis met veelal culturele pareltjes.

De organisatie is trots al enkele namen bekend te kunnen maken. Ten eerste Zoetwater, een Nederlandstalig singer-songwriter duo. Daarnaast zal ook Theatergroep Tilburg met een toneelstuk gebaseerd op de ‘Vliegende Hollander’ zijn rentree maken. Cabaretier Annemarie Koopman, bekend van Leids Cabaret Festival zal iedereen tijdens dit fietsfestival vermaken. Tevens zal gitarist Mart Hillen, bekend als fingerpicking artiest, mooie muziekstukken laten horen. 

Net als vorig jaar zal het ook dit jaar weer een divers programma worden met muziek, theater en ander vermaak. In het aanbod wordt rekening gehouden met alle leeftijden, waardoor het een echt familiefestival wordt. De voorstellingen overdag duren elk een half uur. 

Het zaterdagprogramma begint vanaf 13.00 uur. Ook dit jaar wordt uitgekeken naar de zaterdagavond van het festival 16 september waar de rock & rollband Killer and the Coolcats weer van de partij is. Het zondagprogramma is van 10.00 tot 18.00 uur. Op de website en Facebookpagina van Festival Halle-Heide: Op ‘t Arf in de Hiet worden de overige programmaonderdelen als eerst bekendgemaakt.

Tickets zijn vooraf te bestellen via de site en op de dagen zelf te koop aan de kassa. Kinderen tot twaalf jaar kunnen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Ook is het mogelijk om vooraf via de site een (elektrische) fiets te reserveren. Deze staan dan bij de ingang van het festival klaar om op te halen. 

De organisatie van het festival hoopt je op 16 en/of 17 september te zien op het festivalterrein! 


festivalhalleheide.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna