Koor NOIR repeteert voor Passie 24.
Koor NOIR repeteert voor Passie 24.

Passie 24: Samen sterk, samen NOIR

Cultuur

ZIEUWENT - Begonnen in de jaren ‘70 als kerkkoor te Zieuwent, is NOIR uitgegroeid tot een allround koor van formaat. Met 26 enthousiaste leden, Mark van de Mierden als bevlogen muzikaal begeleider op piano en Tonny Beerten als bezielend dirigente, verzorgt NOIR voor de derde keer de muzikale verbinding voor Passie24, voorheen De Passion Achterhoek. Mark begeleidt zangers ook individueel, heeft meerdere koren onder zijn hoede en was in 2023 o.a. nauw betrokken bij de begeleiding van de muzikale productie van het Steengroevetheater Winterswijk. Samen met het enthousiasme van Tonny proberen de muzikaal leiders keer op keer het beste uit het koor naar boven te halen.

Door de enorme veelzijdigheid is het genre moeilijk te duiden. Afhankelijk van de opdracht wordt er passende muziek gezocht, zowel Nederlands- als anderstalig. Zo ook voor de theaterproductie Passie 24. Dit inhoudelijk vorm te geven is een mooie uitdaging. “We willen dat je kunt horen of een lied bij een verdrietige of fijne omstandigheid wordt gezongen. Die emotie moet er echt inzitten. Wekelijks repeteren we op donderdagavond bij CaFreek in Zieuwent. Zingen is voor ons even alles loslaten en nieuwe energie opdoen. Na inspanning komt ontspanning. We zijn een gezellige club”, zo vertellen Tonny en Mark.

Het motto van het koor is: Samen sterk, samen NOIR. “We willen graag iets neerzetten, iets overbrengen, mensen raken. Naast Passie 2024 mogen we in oktober meewerken aan een groot jubileumconcert van onze harmonie. Onze missie is geslaagd, als het publiek voelt wat wij bedoelen. Als mensen genieten, murmelend meezingen en/of met de voet meebewegen, genieten wij ook. Dat is onze passie. We werken hard om dat over te kunnen brengen. Wij dagen je uit bij Passie 24 samen met ons mee te genieten!”

Kaarten verkrijgbaar bij Foto Primeur, markt 9 Lichtenvoorde of via de site www.passie24.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit