Rémi (Gustave de Waele) en Léo (Eden Dambrine) in de film 'Close'.

Rémi (Gustave de Waele) en Léo (Eden Dambrine) in de film 'Close'. 

Film ‘Close’ op witte doek bij CINEbieb Groenlo

Cultuur

GROENLO - De vrijwilligers van CINEbieb Groenlo vertonen op donderdagavond 14 maart de film ‘Close’. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. (tekst gaat verder na de trailer)


Close
De dertienjarige Léo en Rémi zijn al jaren beste vrienden en gaan heel vanzelfsprekend met elkaar om. Maar wanneer ze voor het eerst naar de middelbare school gaan en een klasgenoot – die ziet hoe close de twee zijn – vraagt of ze een paartje zijn, ontkent Léo geschrokken en begint hij zich opzichtig van Rémi af te keren. Mooi verteld en uitstekend gespeeld; vooral door de jonge Dambrine als de door schuld verteerde Léo, die ziet wat het verbreken van de vriendschap doet met Rémi. Waardige opvolger van transgenderdrama Girl, het met prijzen overladen regiedebuut van de Belgische regisseur Lukas Dhont.
Regisseur: Lukas Dhont
Cast: Émilie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele, Léa Drucker, Kevin Janssens

Programma en kaarten reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers van CINEbieb met het complete programma van de betreffende bibliotheek. Het totaaloverzicht van alle films is te vinden op www.oostachterhoek.nl/cinebieb, waar ook direct toegangskaarten te koop zijn. De toegangsprijs is € 6,00, leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting. De toegangsprijs is inclusief een drankje na afloop van de film.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant