Venster 20 van de Canon van Oost Gelre in wording: de kaart van de nederzetting Lichtenvoord uit 1652.

Venster 20 van de Canon van Oost Gelre in wording: de kaart van de nederzetting Lichtenvoord uit 1652.

Lezing ‘Canon van Oost Gelre’ bij De Koppelpaarden

Cultuur

LICHTENVOORDE - De Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde organiseert op donderdag 21 maart een interessante avond in de grote zaal van Hotel De Koppelpaarden in Lichtenvoorde. Godfried Nijs, o.a. conservator van het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog i.o., houdt om 20.30 uur een lezing over de Canon van Oost Gelre. 

Waarschijnlijk kent u de Canon van Nederland. Vijftig ‘vensters’ met de belangrijkste voorwerpen en gebeurtenissen uit de Vaderlandse geschiedenis. Inmiddels is er ook een Canon van Gelderland. en bijvoorbeeld ook van Winterswijk, Vorden en Ruurlo.
Godfried Nijs is op verzoek Van de gemeente Oost Gelre begonnen met het samenstellen van ‘onze’ canon.

Tijdens de lezing maken we een reis door de geschiedenis van Oost Gelre. Van de eerste pijlpunt uit de steentijd tot en met de Zwarte Cross. Met als afsluiting de vraag: Wat mag er zeker niet ontbreken in de Canon van Oost Gelre en wat moet er misschien nog aan toegevoegd worden?

De toegang is gratis, Consumpties zijn voor uw eigen rekening. Ter bestrijding van de kosten zal in de loop van de avond een collecte worden gehouden. Zaal open vanaf 20.15 uur. Ingang zaal Hotel De Koppelpaarden aan de Bleekwalzijde waar u ook kunt parkeren. De VOL hoopt vele belangstellenden te mogen begroeten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant