Hans Hinkamp (links) en Casper Pikkemaat, de initiatiefnemers van de Passion terug bij het Marianum. Foto: Passie24

Hans Hinkamp (links) en Casper Pikkemaat, de initiatiefnemers van de Passion terug bij het Marianum. Foto: Passie24

Passie24: De kracht van het vertellen en vertalen

Cultuur

LICHTENVOORDE - Er gebeurt van alles! De repetities zijn in volle gang, de podcast is opgenomen en de Vlinderbrug tot decor gemaakt voor de opnamen van Passie24. Iemand die afgelopen zaterdag over de N18 reed, heeft misschien Casper Pikkemaat herkend. Speciaal voor Passie24 is Casper vanuit Tubbergen gekomen voor zijn rol in de voorstelling.

Wie is Casper Pikkemaat? 
Geboren in 1981 te Lattrop, heeft Casper in 2007 de opleiding tot priester van het Aartsbisdom Utrecht afgerond. Na het pastoraat in Ede/ Wageningen/Veenendaal, werd hij pastoor te Lichtenvoorde. Met Casper kregen we een zeer toegewijde en betrokken voorganger, die van zijn werk zijn passie maakte. Jammer genoeg moest hij in 2016 Lichtenvoorde verlaten voor de Pancratiusparochie in Tubbergen. Vanaf 2022 is Casper docent Levensbeschouwing aan het Twents Carmel College in Oldenzaal. Lesgeven doet hij ook met hart en ziel. “Het woord verbinden is zo belangrijk, ook in het onderwijs. Relatie boven prestatie”, aldus Casper. Zijn sociale leven speelt zich af in Tubbergen en hij heeft het daar goed naar de zin. In de weekenden verzorgt hij af en toe nog vieringen.

Casper is één van de initiatiefnemers van de Passion
Maar Lichtenvoorde is hij niet vergeten. Met name de samenwerking met Hans Hinkamp op liturgisch/kerkelijk vlak is voor hem een fijne herinnering. Het zoeken naar verbinding en samen een goede viering neerzetten. “Het kon in Lichtenvoorde, we voelden elkaar aan.” Zo is ook de Passion ontstaan. “Hans had de tekst en ik het netwerk. Jan Put, tot 2018 rector van het Marianum, was meteen enthousiast en met zijn contacten zijn er prachtige dingen neergezet”, vertelt Casper terugdenkend.

Dit jaar is Passie24 een verhaal met een boodschap die ons als mens verder brengt.” Laat je raken door de personages en verbindt je met de boodschap, iets wat deze tijd nodig heeft”, aldus Casper.

Er zijn nog kaarten te koop via www.passie24.nl en bij Fotoprimeur Lichtenvoorde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant