Werk van Anita Brederode. Foto: PR

Werk van Anita Brederode. Foto: PR 

Exposities van regionale kunstenaars in SKB

Cultuur

WINTERSWIJK - Een aantal keren per jaar wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Tot begin mei exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines. 

Centrale gang
In de centrale gang is het werk te zien van Anky van Olst. Anky werkt met acryl, pastelkrijt, ecoline en Oost-Indische inkt. Naast het maken van portretten spreekt de Afrikaanse cultuur haar erg aan en dat is terug te zien in haar werk.

Poligangen
De expositie Grote Grazers van Fotokring Oost Gelre is te zien in poligang 4.1. In poligang 4.3 (KNO), exposeert Margareth Elsinghorst haar met kleurpotloden ingekleurde mandala’s. Bij kringlopen zoekt ze passende lijsten die ze soms ook verft. Een terugkerende exposant is de fotoclub Helios. Leden van deze fotoclub exposeren hun werk in poligang 4.5.

Anita Brederode toont haar schilderijen in poligang 1.1. Kenmerkend voor haar zijn spontaniteit, vrolijke kleuren, vrijheid en oog voor detail. Ze schildert nat in nat en/of met gebruik van paletmes. 

Vitrines
In de vitrines in de centrale hal zijn de ‘Blije Blokkies’ te zien van Jacqueline Wols uit Groenlo. De Blije Blokkies worden van hout gemaakt en daarna geschilderd. Een Blij Blokkie zorgt gegarandeerd voor een grote glimlach, elke dag weer. Goed om te weten: de helft van de opbrengst van verkoop van de Blije Blokkies wordt gedoneerd aan de CliniClowns.

Werk van Jacqueline Wols. Foto: PR
Werk van Anky van Olst. Foto: PR
Werk van Margareth Elsinghorst. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant