Kevin Lankveld roept het volk op om mee te doen met BRUG. Foto: Passie24

Kevin Lankveld roept het volk op om mee te doen met BRUG. Foto: Passie24

Passie24: Wat een spektakel op de markt en wat is toch die BRUG?

Cultuur

LICHTENVOORDE - Zaterdagmorgen op de markt in Lichtenvoorde. Als een echte activist stond Kevin Lankveld, hoofdrolspeler in Passie24, op een verhoging om het volk op te roepen mee te doen met de BRUG. “We staan voor BRUG: Bouw Respect Uit Gelijkheid. Dé beweging voor bezieling, respect, unieke mensen en gezamenlijke inzet voor een gezonde wereld. Sluit je aan bij BRUG”, oreerde Kevin tegen zijn toehoorders. Het verzamelde publiek scandeerde enthousiast mee: ” BRUG, BRUG, BRUG”! Een heuse demonstratie. Er werd luid geapplaudisseerd, geflyerd en mensen werden aangesproken mee te doen. Het was net echt! In werkelijkheid waren het opnamen die gebruikt worden bij de theatervoorstellingen van Passie24 komend weekend.

Europapa
Terwijl Hans Hinkamp en Ellen Rouwhorst van het koor NOIR aanschuiven voor een interview bij AladnaFM, repeteren de leden van het koor NOIR voor de laatste puntjes op de i. Wat een inzet en kwaliteit om in zo`n korte tijd zoveel nummers in te studeren. Zelfs het nieuwe songfestivalnummer Europapa van Joost Klein krijgt een plek in het doorlopende verhaal van tekst en muziek en wordt door NOIR ten gehore gebracht. 

Een flinke klus
De filmopnamen, gemaakt op buitenlocaties door de medewerkers van jongerenwerk MAZZEL, moeten worden bewerkt om naadloos ingevoegd te kunnen worden in de verhaallijn, zodat ze tijdens de voorstelling op grote schermen te zien zijn. En terwijl de acteurs hun teksten en acteerwerk verfijnen onder regie van Aad Witteveen, zijn de voorbereidingen voor het inrichten van de aula van Marianum in volle gang. Door de tomeloze inzet van professionals en vrijwilligers wordt Passie24, dé theatervoorstelling in de Goede Week voor Pasen, beslist de moeite waard om te bezoeken.

Nog geen kaart gekocht, niet getreurd…het kan nog! Te bestellen via www.passie24.nl of bij Fotoprimeur Markt 9 Lichtenvoorde. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant