Pentekening van de St. Agathakerk in Harreveld door Herman Peppelman.

Pentekening van de St. Agathakerk in Harreveld door Herman Peppelman.

Expositie Herman Peppelman in St. Agathakerk

Cultuur

HARREVELD - Bijzondere pentekeningen maar ook zelfgeschreven en geïllustreerde boeken van Herman Peppelman zijn in de periode van 8 april tot en met 30 juni 2024 te zien in de St. Agathakerk in Harreveld. 

Peppelman, geboren en getogen Hallenaar, leerde op de technische school de grondbeginselen van het (technisch) tekenen. Naast zijn werk als buschauffeur startte hij in 1973 met schilderen en tekenen. Vanaf 1980 legde hij zich vooral toe op het tekenen, ook begon hij met het schrijven van verhalen in de plaatselijke Graafschapbode. Peppelman bracht in de loop der tijd tien boeken uit die hij zelf van illustraties voorzag. De Achterhoek met zijn karakteristieke landschap, de boerderijen, het vee, de molens en kerken maar ook portretten van zijn inwoners, blijkt keer op keer een terugkerend thema in het werk van Peppelman. Tot op heden is de 75-jarige nog altijd actief als schrijver en illustrator voor onder andere de oudheidkundige vereniging.

De kunstenaar is zelf een regelmatige bezoeker van de St. Agathakerk. Een pentekening van deze kerk mag in zijn expositie dan ook niet ontbreken. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant