Sonny Boy in De Storm. Foto: Annemieke van der Togt
Sonny Boy in De Storm. Foto: Annemieke van der Togt Annemieke van der Togt

Het levensverhaal van Sonny Boy in De Storm

Cultuur

WINTERSWIJK - Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl tot leven. Nu door de ogen van hun zoon Waldy Nods, gespeeld door Tarikh Janssen. Waldy probeert in deze voorstelling de herinneringen aan zijn ouders te ordenen en gaat op zoek naar antwoorden. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt? Op vrijdag 19 april is de solovoorstelling Sonny Boy te zien in Theater de Storm.

Toen Waldy 14 jaar was, werden Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, herinneringen op te halen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. 

Twee werelden
Tarikh Janssen kruipt in de huid van Waldy Nods. “Tarikh kent als dubbelbloed de echte betekenis van voortkomen uit twee werelden. Hij is net als Waldy een uit hechte liefde geboren kind van een zwarte en een witte ouder. Hij kent meerdere kanten van het verhaal: de obstakels, de saamhorigheid, de pijn, de rijkdom. En hij is een heerlijke, innemende en goeie acteur!”, zegt scriptschrijfster Zeegelaar Breeveld. Bijna twintig jaar nadat Annejet van der Zijl, auteur van het boek Sonny Boy, het eerste exemplaar van het boek overhandigde aan Waldy volgt een voorstelling. Ze hoopt dat de makers iets voor elkaar krijgen. “Toen Waldy het manuscript van het boek voor het eerst gelezen had, belde hij mij en zei: “Dit was mijn vader; dit was mijn moeder.” Ik hoop dat ik na het zien van de voorstelling zal zeggen: “En dit was Waldy”.

Ticketverkoop
Een ticket voor de solovoorstelling Sonny Boy op vrijdag 19 april aanstaande kost 24,50 euro. Het is mogelijk om online te boeken via www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, tel. 0543-519285. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant