Rommelmarkt in oude Parochiehuis van Zieuwent. Foto: Dinès Quist/archief Achterhoek Nieuws
Rommelmarkt in oude Parochiehuis van Zieuwent. Foto: Dinès Quist/archief Achterhoek Nieuws

Grote rommelmarkt in Zieuwent

Cultuur

ZIEUWENT -  Alweer voor de negentiende keer organiseert volleybalvereniging TOHP een grootse rommelmarkt. Op zaterdag 13 en zondag 14 april zal het Parochiehuis aan de Dorpsstraat in Zieuwent gevuld zijn met allerhande spulletjes, netjes gesorteerd, gecontroleerd en op kleur gerangschikt. 

De rommelmarkt van TOHP was andere jaren in september/oktober. Omdat er in deze periode geen beschikbare ruimte was voor het houden van de rommelmarkt en het Parochiehuis nog leeg stond is bij de nieuwe eigenaar gevraagd of de organisatie nog in het Parochiehuis terecht konden. Dit kon wel maar niet in de periode zoals hierboven genoemd, vandaar de keuze om het dit jaar in april te houden.

De afgelopen 4 weken is een groep vrijwilligers bezig geweest met het ophalen van de spullen bij de mensen thuis. Alles wat binnenkomt wordt nauwkeurig gecontroleerd. Wat kapot of vies is wordt weggegooid. Apparaten en lampen worden gecheckt evenals speelgoed op batterijen en incomplete spelletjes worden aangevuld. Alles wordt in de diverse afdelingen overzichtelijk uitgestald: glaswerk, pannen, potten, vazen, kerstspullen, elektra, speelgoed, boeken, huishoud, tuinartikelen, antiek enz.

“Al met al is het een heel werk maar altijd gezellig om elke week met een twintigtal vrijwilligers aan de slag te gaan. De meesten zijn volleybalsporters maar ook vrijwilligers uit het dorp helpen mee.”, zo laat de organisatie weten.

Beide dagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur kan men terecht in het Parochiehuis te Zieuwent. Tevens is er gelegenheid om een kopje koffie met plakje cake te nuttigen. “We hopen op veel belangstelling en natuurlijk een goede verkoop. Behalve veel gezelligheid levert de rommelmarkt toch ook altijd weer een welkome aanvulling van de clubkas op.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant