Het prinsen- en koningspaar van 2024: vlnr Aniek Wopereis, Teun van der Vaart, Tim Krabben en Mara Hulshof. Foto: Leonie Rouwhorst

Het prinsen- en koningspaar van 2024: vlnr Aniek Wopereis, Teun van der Vaart, Tim Krabben en Mara Hulshof. Foto: Leonie Rouwhorst

Mariënvelde trapt traditiegetrouw kermisseizoen af

Cultuur

MARIËNVELDE - Het kermisseizoen wordt in Oost Gelre traditiegetrouw afgetrapt met de kermis Mariënvelde met ook wederom dit jaar stralend zomerweer. De zaterdag begon gelijk goed met een kerkmis om de kermis te openen. Met aansluitend de opening van het kermisterrein door mascotte Billy. De beer reikte tevens de prijzen uit voor de knutselwedstrijd en een 50+ middag onder begeleiding van het duo Een en Ander.

De zondag staat als altijd in het teken van de spelletjesmiddag. Om 11.45 uur verzamelde iedereen zich op het voetbalveld. De vijf buurten van het stratenspektakel kwamen met een ludieke actie het veld op. Er werd deze middag hard gestreden en na het eindspel kwam team De Woalderhook als winnaar uit de bus. Na de prijsuitreiking werd er nog lang nagefeest in de tent. Ook voor aller kleinsten stonden er leuke activiteiten op de planning met onder andere het Poppentheater het land van Jan Klaassen en Billy’s disco. 

Op de maandag wordt het nieuwe konings- en prinsenpaar bepaald bij het vogelschieten. Het weer was goed en de mensen hadden goede zin. Bij de dames werd de vogel als eerste er af geschoten. Hierna volgde als snel de vogel van de jeugd. Hierbij is het prinsenpaar gevormd door Aniek Wopereis & Teun van de Vaart. Het duurde nog even voordat de vogel bij de heren er af werd geschoten. Gelukkig was de vogel niet al te hard en bezweek deze uiteindelijk door al dat lood. Mara Hulshof & Tim Krabben hebben hierbij het laatste zetje gegeven en vormen zij voor 2024 het koningspaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant