Van 19 tot en met 22 juni vindt de Lichtenvoordse avondvierdaagse weer plaats. Foto: A4D

Van 19 tot en met 22 juni vindt de Lichtenvoordse avondvierdaagse weer plaats. Foto: A4D

Avondvierdaagse Lichtenvoorde weer van start

Cultuur

LICHTENVOORDE - In de week van 19 tot en met 22 juni is het weer zover en loopt Lichtenvoorde opnieuw uit voor de Avondvierdaagse. Gesteund door scholen, clubs, verenigingen en bedrijven hoopt de organisatie ook dit jaar veel groepen te mogen ontvangen die de uitdaging aan willen gaan tijdens dit sportieve evenement. Ook is de individuele wandelaar welkom.

“De Lichtenvoordse avondvierdaagse kenmerkt zich door het feit dat er overwegend in groepsverband wordt gelopen en groepen zich door kleding, zang en sportiviteit willen onderscheiden”, zo vertelt de organisatie die hoopt dat er ook dit jaar weer meer groepen dan vorig jaar zich zullen opgeven. “Op zaterdag, na het ontvangen van de medailles en de feestelijke intocht, worden hiervoor de prijzen uitgedeeld. Hoewel de meeste lopers meedoen voor de sportiviteit en de gezellige sfeer, is dit toch ook altijd weer een spannend moment.”

Programma
De categorie leeftijd tot en met 7 jaar loopt de 5 kilometer met als pauzeplek een speeltuin. Dat is op woensdag speeltuin Kindervreugd, op donderdag speeltuin de Schatberg en op vrijdag en zaterdag speeltuin de Bleek. De categorie leeftijd tot en met 12 jaar loopt de 10 kilometer en voor de overige wandelaars is er de keuze tussen 12,5 en 15 kilometer. “Op woensdag lopen we richting Vragender, donderdag naar Zieuwent, vrijdag naar Harreveld en op zaterdag gaat de tocht naar Lievelde, alwaar de groepen zich opmaken voor de feestelijke intocht”, vervolgt de organisatie. “Voor de 5 kilometer start de intocht vanuit de speeltuin, waarna de minioren zich bij de lopers van de overige afstanden bij het Longaterrein zullen invoegen. Alle groepen gaan vervolgens in de traditionele optocht naar finish op de Markt in Lichtenvoorde.”

Lichtenvoordse wandelmarathon
Zondag 23 juni is er voor de fijnproevers van de lange afstand de dag van de Lichtenvoordse wandelmarathon. Voor de iets minder geoefende wandelaar is er ook een halve marathonafstand om te wandelen. De start en finish van deze tochten vinden plaats bij Grand Café Markt 5 in Lichtenvoorde. De start van de marathon is tussen 05.00 en 06.00 uur. De halve marathon kan gestart worden tussen 08.30 en 09.00 uur. Vanaf een half uur voor de start is er nog gelegenheid om een startbewijs te kopen bij Grand Café Markt 5.

De organisatie hoopt weer veel enthousiaste groepen en individuele deelnemers te mogen verwelkomen. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.a4dlichtenvoorde.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant