Elise en Rudi in de nieuwe winkel, met op de achtergrond de geschiedenis van het bedrijf in beeld. Foto: Verona Westera

Elise en Rudi in de nieuwe winkel, met op de achtergrond de geschiedenis van het bedrijf in beeld. Foto: Verona Westera

Hermans opent schoenenwinkel in Misterstraat

Economie

Familiebedrijf heeft nu winkels in Hengelo en Winterswijk

Door Luuk Stam

WINTERSWIJK/HENGELO – Met het ontkurken van een fles champagne is op vrijdagochtend 25 februari de nieuwe winkel van Schoenmode Hermans aan de Winterswijkse Misterstraat feestelijk geopend. Rudi Wiendels (57) en zijn vrouw Elise Wiendels-Hermans (55) hebben hier met hun zaak de plek ingenomen die vrij was gekomen nadat Robers Schoenen hier kortgeleden stopte. 

Het Hengelose ondernemersechtpaar heeft veel ervaring in de schoenenwereld. De ouders van Elise begonnen het familiebedrijf zestig jaar geleden in Keijenborg, waarna hun dochter samen met haar man Rudi in 1998 de winkel in Hengelo opende. In 2009 opende een tweede winkel in Groenlo. Met het vrijkomen van een plek in het centrum van Winterswijk, besloten Rudi en Elise de Groenlose vestiging te verhuizen.

Schoenmode Hermans werkt samen met dezelfde inkoopvereniging als die waarbij Robers Schoenen was aangesloten. In de nieuwe Winterswijkse schoenenzaak zijn de collecties van Hermans en het vroegere Robers – met nog altijd acht vestigingen in Duitsland – samengevoegd, dat betekent dat het aanbod aan schoenen voor mannen en vrouwen zeer breed is. “Mensen die bij Robers kwamen, kunnen ook zeker bij ons slagen”, verzekert Elise.

Ook het Winterswijkse personeel van Robers is door Hermans overgenomen en wordt aangevuld met de personeelsleden vanuit Groenlo. Samen maakt dat een zevenkoppig team. “Alles bij elkaar is het wel heel spannend”, bekent Elise. “In Hengelo zitten we 24 jaar, we kennen onze klanten, onze klanten kennen ons en weten precies wat ze kunnen verwachten. In Groenlo was dat ook zo. Op een nieuwe plek begin je toch weer op nul.”

De verhuizing vanuit Groenlo – waar Hermans in de Beltrumsestraat gevestigd was, eerst op nummer 23, later op 34 – is er eentje met een dubbel gevoel. Op zaterdag 19 februari sloten hier de deuren. “We hebben in Groenlo een heel fijne tijd gehad, maar de winkel had het daar buiten de zomermaanden gewoon moeilijk”, verklaart Elise. “Toen deze kans in Winterswijk zich voordeed, konden wij die niet laten schieten.” 

Ze is dan ook erg enthousiast over Winterswijk. “Je hebt hier een heel compleet aanbod aan winkels, gezellige terrassen, twee keer in de week een markt én gratis parkeren”, somt ze de pluspunten op. “Dat heeft een aanzuigende werking, ook voor de Duitsers. En ik denk dat wij hier met onze kennis en ervaring op het gebied van schoenen een aanvulling kunnen zijn. Wij zijn een familiebedrijf, gaan voor aandacht, comfort en pasvorm.”

Al sinds jaar en dag kunnen ook mensen met specifieke vragen bij Hermans terecht, hiervoor werkt het bedrijf ook samen met podotherapeuten. “Mensen die persoonlijke aandacht kunnen geven, dat vind ik ook het mooie aan dit werk”, vertelt Elise. “Dat iemand binnenkomt met klachten, dat je samen op zoek gaat naar de juiste oplossing en dat hij of zij dan later zegt: ‘Ik loop zó prettig op die schoenen, bedankt!’ Dat is natuurlijk heel fijn om te horen.” 

Volgens Elise zal ook de winkel in Hengelo gaan profiteren van die in Winterswijk, die met 200 vierkante meter bijna dubbel zo groot wordt als die in Hengelo. De schaalvergroting was ook de reden dat Hermans al in 2009 op zoek ging naar de mogelijkheid om een tweede vestiging te openen. “Dat je de collectie met twee winkels kunt delen, maakt dat je ook een bredere collectie kunt aanbieden”, legt de eigenaresse uit. “En dus ook in Hengelo.”

Hier werkt dochter Lynn (24) geregeld mee in de zaak van haar ouders. “Zij heeft interesse om het bedrijf wellicht in de toekomst over te nemen”, vertelt Elise, die er trots op is dat de zaak nog altijd haar familienaam draagt. De openingsdatum van de winkel in Winterswijk was dan ook niet zomaar gekozen. 25 februari is de geboortedag van haar vader Jan Hermans, die eind vorig jaar overleed. “Hij is de grondlegger van ons bedrijf, dit is een mooi eerbetoon.”


www.schoenmodehermans.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna