Van de zeven jubilarissen waren er zes van de partij. Foto: Theo Huijskes
Van de zeven jubilarissen waren er zes van de partij. Foto: Theo Huijskes

Zeven jubilarissen bij de Eeftink-Rensing Groep

Economie

LICHTENVOORDE - Als gevolg van de coronacrisis moest de directie van de Eeftink-Rensing Groep in Lichtenvoorde de huldiging van een zevental medewerkers noodgedwongen enkele malen uitstellen. Maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Onder het toeziend oog van oprichters Bart Eeftink en Frans Rensing met hun partners, was het directeur Marcel Eekelder, die de jubilarissen toesprak en dat in de lijn van de eigen bedrijfscultuur wist in te vullen met persoonsgerichte teksten en het uitdelen van bloemen en attenties.

Door Theo Huijskes

Eekelder liet in zijn toespraak weten dat het door corona twee jaar geleden is, te weten op 9 maart 2020, dat men als collega’s gezamenlijk voor een dergelijk gezellig samenzijn bijeen was. Een bijeenkomst die destijds mede in het kader stond van 100 jaar ESVE.

Bij de aandacht voor de zeven jubilarissen richtte de bedrijfsdirecteur zich in eerste instantie tot de door omstandigheden niet aanwezige Robbin Eekelder in verband met zijn 12½-jarig dienstverband. Het was zijn wel aanwezige partner Loes, die de bloemen in ontvangst nam namens de werknemer, die in dienst is bij ESVE Special Trailers en zich daar ontwikkeld heeft tot een vakbekwaam en betrouwbaar medewerker.

Van leerling naar leermeester
De huldiging van een 12½-jarig dienstverband was er ook voor Kirsten Rietberg, werkzaam als P&O-medewerkster. Dezelfde jubileumaandacht was er voor achtereenvolgens Maurice Klein Gunnewiek en Frank Lageschaar. Daar waar Maurice Klein Gunnewiek deze werkzame periode doorbracht bij Eeftink-Rensing Staalbouw en daarbij zijn hand niet omdraait voor lastige klussen en in het verlengde daarvan ook nog eens aantoont dat hij een betrouwbaar en loyale collega is, deed Frank Lageschaar dat bij ESVE Special Trailers. “Begonnen als leerling en doorgegroeid naar de functie van leermeester en dat onder andere door het behalen van diverse certificaten”, aldus Marcel Eekelder. Terechte lovende aandacht ging ook uit naar Nanko Buil, die reeds op 2 september 2021 25 jaar in dienst was bij Eeftink-Rensing Staalbouw. Ook deze allround monteur, die zich daarnaast heeft ontwikkeld tot een afwerker van dak- en wandconstructies, kreeg veel lof en waardering toegezwaaid. Eekelder over deze medewerker: “Wanneer jij waar dan ook je werk hebt afgesloten, resteren er nooit bepaalde opleverpunten. En juist dat laatste kenmerkt jouw vakmanschap.”

Begonnen in een kippenhok 
Extra aandacht ging er tenslotte uit naar Mathieu Minkhorst en Vincent Rensing, beiden voor een 40-jarig dienstverband. Daarbij roemde Eekelder Minkhorst vanwege zijn verdiensten als monteur stalinrichting en vervolgens als medewerker magazijn. Ook Rensing kreeg de loftrompet toegestoken. “Jij bent van jongs af aan bij het bedrijf betrokken geweest en dat in eerste instantie in de in een kippenhok gesitueerde werkplaats bij jullie thuis. Van monteur stalinrichting ben je gepromoveerd naar de functie van ’Opperchef’ van de kantbank, aldus Eekelder, die niet nalaat om te melden dat deze 40-jarige jubilaris tegenwoordig in Wehl woonachtig is. “Maar ondanks het jou aangeboden vervroegde pensioen, ben je nog steeds op drie dagen in de week werkzaam binnen ons bedrijf”, besluit de Eeftink-Rensing-directeur, die vervolgens het startsein geeft voor een gezellig feest dat pas in de late uurtjes eindigt.

De medewerkers van het eerste uur: midden Bart Eeftink en rechts Frans Rensing met hun partners. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna