Thomas Kruip, algemeen directeur Roemaat Transport: “We zijn klaar voor de toekomst en gaan samen onderweg!”. Foto: PR Roemaat Transport
Thomas Kruip, algemeen directeur Roemaat Transport: “We zijn klaar voor de toekomst en gaan samen onderweg!”. Foto: PR Roemaat Transport

Roemaat Transport krijgt andere mede-eigenaar én opent nevenvestiging in Varsseveld

Economie

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag heeft Thomas Kruip, Algemeen Directeur van Aloys Roemaat Transport B.V. te Lichtenvoorde, bekend gemaakt de aandelen over te nemen van de huidige investeerder. Samen met Peter Roemaat heeft hij als nieuwbeklonken eigenaar het doel om de gezonde groei van het transportbedrijf voort te zetten. Zo wordt er dit jaar een tweede vestiging in Varsseveld geopend.

Vorig jaar kreeg Thomas de mogelijkheid om de aandelen over te nemen van de huidige investeerder Jan Paas. Hij heeft dit met beide handen aangepakt: “Voor mij was dit een kans om mijn ambitie voor het ondernemerschap waar te maken. Als algemeen directeur van Roemaat Transport ben ik dagelijks betrokken bij de uitvoering van ons nieuwe beleid. Gezonde groei, innovatie en focus op personeel en klanten zijn hierbij de pijlers. Met goede mensen om mij heen zetten we samen en gedreven onze doelen voort. Jan is altijd een betrokken aandeelhouder geweest. Zo kon Roemaat Transport groeien tot het innovatieve bedrijf dat het nu is.”

Peter Roemaat: “De toekomst en continuïteit van ons familiebedrijf is door de overname van Thomas gewaarborgd. Een jonge ondernemer aan het roer die de Achterhoekse mentaliteit begrijpt. Voor mij is het allerbelangrijkste dat de sfeer en gezelligheid in ons hechte bedrijf blijft. Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker ook tijd voor een geintje.”

De start
Aloys Roemaat richtte het familiebedrijf in 1964 op samen met zijn vrouw Marietje. Klein begonnen in het centrum van Lichtenvoorde, acht jaar later vertrokken naar Van der Heijdenstraat, waar nu Jumbo Bennink zich gevestigd heeft. Ook hier groeide het bedrijf al snel uit zijn jasje en in 1987 werd besloten om te vertrekken uit het centrum en zich te vestigen op de huidige locatie: Albert Schweitzerstraat. Inmiddels met 12 vrachtauto’s en 17 man personeel.
In 1990 nam zoon Peter Roemaat het stokje over en het groeide al snel naar 50 man personeel en 30 auto’s. Nieuwe klanten werden aangeboord en de groei bleef doorgaan. Specialisatie werd de kracht van het transportbedrijf.
In 2016 waren er 85 medewerkers in dienst en er waren zo’n 40 auto’s onderweg. Jan Paas werd aangetrokken als investeerder en toekomstplannen werden gemaakt. Het doel was om te investeren in materieel en vooral in personeel, om voor de toekomst klaar te zijn. Sinds 2019 werd Thomas Kruip officieel benoemd als algemeen directeur.

Groei zet door
Met een nieuw managementteam is Roemaat Transport gaan groeien in de dienstverlening. Thomas: “Nu in 2022 zitten we op 173 personeelsleden, 70 eigen trekkers en bakwagens, 85 opleggers en aanhangers en 34 meeneemheftrucks, de zogeheten kooiapen. We sturen dagelijks ongeveer 100 auto’s aan op de weg. Gezien onze groei en ruimtetekort hebben we als Roemaat Transport hele mooie plannen. Dit jaar wordt er gestart met de bouw van onze nieuwe vestiging in Varsseveld. We hebben een stuk grond aan de Markenweg gekocht van ruim 11.000 m2. Daar gaan we op een duurzame manier een nieuwe extra vestiging neerzetten voor opslag en warehousing. De komende jaren willen we de groene doelstellingen van ons bedrijf verder behalen. Door de aanschaf van de LNG-truck en elektrische kooiapen zijn we al een stap in de goede richting. Ook blijft onze kwaliteit en het altijd verbeteren ervan, hoog in het vaandel staan.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna