De organisatie van de Haringparty bij Tapperij van Ooijen. Foto: Barbara Pavinati
De organisatie van de Haringparty bij Tapperij van Ooijen. Foto: Barbara Pavinati

Haringparty bij Tapperij van Ooijen

Economie

LICHTENVOORDE - In de binnentuin van Tapperij van Ooijen is op vrijdag 17 juni de eerste Lichtenvoordse Haringparty. Een smakelijk business event waarop traditiegetrouw het eerste vaatje Hollandse Nieuwe en andere exclusieve kavels geveild worden. De opbrengst gaat in zijn volledigheid naar de Antoniushove voor het onderhoud aan - of ter vervanging van de Elektrokar. “De auto wordt ingezet om vereenzaming onder de ouderen in Oost Gelre tegen te gaan. Een initiatief dat wij een warm hart toedragen, het zijn tenslotte onze ouderen.”

Dit jaar wordt op dinsdag 14 juni traditiegetrouw het nieuwe haringseizoen afgetrapt met de ‘Veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe’ in de visafslag van Scheveningen. In navolging daarvan vinden er in het hele land Haringparty’s plaats. Een Haringparty is een alternatief netwerkevent voor en door lokale ondernemers waarbij ze iets terugdoen voor de gemeenschap door een goed doel te steunen. Ook naar de Achterhoek is deze traditie overgewaaid, waarbij wel gezegd moet worden dat er in het oosten een ‘gemütlich’ tintje aan wordt gegeven. Het draait hier vooral om gezelligheid en met elkaar het glas heffen. 

Smakelijk en lokaal business event
Merel Bijvoets, Robin Schulte en Roy Lensink zitten in de organisatie van de Haringparty die met hulp van Maurice Rietberg bij Tapperij van Ooijen gaat plaatsvinden. Zij vertellen: ”Door corona hebben veel ondernemers een hyperfocus op hun onderneming. Nu de ergste storm is gaan liggen, is het moment daar om het blikveld weer te verruimen, oog te hebben voor elkaars expertises en vooral: het glas te heffen. Lichtenvoorde heeft een mooie club ondernemers, die vaker mag samenkomen.

Wij presenteren de Haringparty als een ongedwongen, zeer smakelijke vrij-mi-bo, waar we zowel de zzp’er als de ondernemer met partner en netwerk voor welkom heten. Met dit Lichtenvoordse business event willen we ook de lokale horeca een podium bieden.

De Haringparty vrijdagmiddagborrel is een inclusief arrangement met entertainment, een piano- en cocktailbar met zingende bediening, gastronomische begeleiding door Lichtenvoordse nieuwkomer - Restaurant Kruidt, luxe catering verzorgd door Leo, haring van Bomers en heerlijke wijnen van Anfors-Imperial. Uiteraard staan er ook voldoende flesjes bier klaar. 

Deze Haringparty is een try-out. Als hij in goede aarde valt, zijn we van plan om deze jaarlijks te organiseren.”

Kaarten
De Haringparty is op vrijdag 17 juni van 16.00 uur tot 21.00 uur bij Tapperij van Ooijen met na afloop een afterparty in de wijnbar. Een kaartje kost 69 euro exclusief btw. Kaarten zijn te koop via haringparty@tapperijvanooijen.com of via de link op de facebookpagina van Tapperij van Ooijen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna