Vlnr: Theo Helmers, Sjaak Jansen en Albert Boer als vertegenwoordigers van de Lionsclub Groenlo-Slingelanden. Foto: Theo Huijskes

Vlnr: Theo Helmers, Sjaak Jansen en Albert Boer als vertegenwoordigers van de Lionsclub Groenlo-Slingelanden. Foto: Theo Huijskes

Nightwalk Oost Gelre op vrijdag 16 september in Groenlo

Economie

Uniek initiatief van Lionsclub Groenlo-Slingelanden

Door Theo Huijskes

GROENLO - Op vrijdagavond 16 september vanaf 20.00 uur krijgen jong en oud de gelegenheid om deel te nemen aan een bijzonder interessante, noem het exclusieve wandeling. Het is dan namelijk voor de eerste maal dat Lionsclub Groenlo-Slingelanden een zogenoemde ‘Nightwalk’ organiseert en dat in Groenlo. Het gaat in dit geval om een ruim negen kilometer lange wandeling, die door een groot gedeelte van het vestingstadje is uitgezet en die tegelijkertijd dwars door tal van bedrijven voert, alsmede door de gebouwen van diverse culturele, toeristische en maatschappelijke instellingen. Kortom een wandeling met een niet alledaagse insteek, waarbij de financiële opbrengst wordt doorgesluisd naar een goed doel.

Van gedachten wisselen over de eerste Achterhoekse Nightwalk doen wij met een drietal leden van genoemde Lionsclub, te weten Theo Helmers uit Beltrum, Sjaak Jansen uit Zieuwent en Albert-Jan Boer uit Groenlo. Daarbij komt duidelijk naar voren dat de organisatie van dit niet alledaagse initiatief een tweeledig karakter dan wel doel heeft. Allereerst wil men de keuze laten vallen op een nog niet eerder georganiseerd evenement en daarnaast wil men daarbij zoveel mogelijk financiële middelen incasseren. Gelden die vervolgens ten goede komen van de Stichting SMOOG voor de aanschaf van muziekinstrumenten voor de basisscholen, zodat ieder willekeurig kind het nodige plezier kan beleven aan het maken van muziek en daarbij tegelijkertijd zijn of haar muzikale talenten kan ontdekken.

Wandeling bij kunstlicht met muziek en vermakelijke acts
De Nightwalk Oost Gelre gaat van start bij De Oude Calixtus in hartje Groenlo. Belangstellenden kunnen zich daar reeds melden om 19.00 uur, waarna om 19.30 uur een soort warming-up wordt gehouden en om 19.30 uur het startschot wordt gegeven. Deelnemerskaarten kunnen vooraf besteld worden via de website www.nightwalkoostgelre.nl of ter plekke. Kosten: € 7,50 per voorinschrijving of bij aankoop vooraf bij Slijterij Antonius in Groenlo en alle kantoren van Steentjes in Groenlo, Lichtenvoorde, Eibergen en Ruurlo. Op de avond zelf bedragen de kosten € 10,00 per kaart. Naast het feit dat iedere deelnemer bij vertrek een lampje ontvangt, wordt men op tal van plekken op de wandelroute verrast met muziek, vermakelijke acts en tal van verschillende presentaties. Halverwege de Nightwalk staat er voor eenieder een consumptie klaar en is er gezorgd voor een sanitaire stop. Na afloop wordt tijdens een gezellige party in De Oude Calixtus de opbrengst bekend gemaakt.

Tal van interessante bezienswaardigheden
Het trio Helmers, Jansen en Boer heeft hoge verwachtingen van het niet alledaagse wandelgebeuren. “Vergeet niet dat de wandelaars tijdens de tocht in werkplaatsen, magazijnen, kantoren, showrooms en productieruimtes komen, waar men normaliter nog nooit is geweest en ook niet gauw komt. Daarnaast komt men in aanraking met niet alledaagse, historische plekjes, alsmede toeristische bezienswaardigheden. Daarbij zullen velen tot de ontdekking komen dat De Laarberg geen doorsnee Oost Gelre’s en Berkellands bedrijventerrein is, maar een locatie waar ondernemers, medewerkers, overheden en omwonenden én de natuur onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Naast tal van bedrijven maken ook andere bezienswaardigheden deel uit van de Nightwalk. Te denken valt hierbij aan niet alleen De Oude Calixtus, maar ook de Calixtus-basiliek, Woon- en Zorgcentrum De Molenberg als onderdeel van de Zorgcombinatie Marga Klompé en ook een uitgaanscentrum als City Lido.”

Om tenslotte niet onvermeld te laten dat de Nightwalk 2022 als bezoek- en beleeftocht ook kennis gaat maken met voorzieningen als bijvoorbeeld het terrein van Scouting Groenlo en de speelvoorziening Ravott’n en tijdens de wandeling ook nog eens wordt ondersteund door onder andere de Vrijwillige Brandweer van Groenlo, alsmede de Compagnie Grolle, bekend van de Slag om Grolle, die dit najaar weer op het programma staat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna