Vestigingsleider Jasper Konnik van Fysius Rugexperts organiseert met zijn team wekelijks een inloopspreekuur.
Vestigingsleider Jasper Konnik van Fysius Rugexperts organiseert met zijn team wekelijks een inloopspreekuur.

Inloopspreekuur voor mensen met rug- en nekklachten

Economie Winterswijk

WinterswijkFysius Rugexperts organiseert elke maandag een gratis inloopspreekuur voor mensen met rug- en nekklachten. Tijdens dit inloopspreekuur is er gelegenheid om de klachten te bespreken met een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van wervelkolom gerelateerde klachten. Het maakt niet uit of er sprake is van kort- of langdurige klachten. Volgens vestigingsleider Jasper Konnik is iedereen met rug- en nekklachten welkom. Het spreekuur vindt elke maandag plaats van 16 tot 17 uur bij de Fysius-vestiging in Winterswijk (Beatrixpark 2). 

Over het inloopspreekuur
Het inloopspreekuur is een initiatief van vestigingsleider Jasper Konnik. Hij geeft samen met zijn teamgenoten invulling aan het spreekuur dat gratis en vrijblijvend is voor bezoekers. Aanmelden is niet nodig; belangstellenden kunnen gewoon plaatsnemen in de wachtkamer. Een gesprek met een Rugexpert duurt circa 15 minuten. Konnik vertelt: “Tijdens het spreekuur zullen we de klachten van de bezoeker inventariseren om vervolgens te adviseren. Soms kunnen mensen prima zelf aan de slag gaan met specifieke oefeningen, maar het kan ook zijn dat een behandeling of verwijzing wenselijk of noodzakelijk is. Dat inzicht geven we tijdens het inloopspreekuur.” Konnik wil hiermee op een laagdrempelige manier mensen met rug- en nekklachten helpen en huisartsen ondersteunen. “We zien in onze praktijk dat mensen een drempel over moeten voordat ze beroep doen op de zorg. Sommigen lopen te lang door met hun klachten met alle gevolgen van dien. Ook zijn er mensen die geen baat hebben bij reguliere therapieën en vervolgens de moed opgeven om van rug- of nekklachten af te komen. Het inloopspreekuur biedt dan de mogelijkheid om je klachten met ons te bespreken zonder dat er kosten aan verbonden zijn”, aldus Konnik.

Gespecialiseerde fysiotherapie
Fysius biedt gespecialiseerde fysiotherapie en de Rugexperts die er werkzaam zijn (gespecialiseerde fysiotherapeuten en manueel therapeuten) doen niets anders dan het behandelen van wervelkolom gerelateerde klachten met specialistische apparatuur. Konnik: “Door onze kennis en ervaring kunnen we vaak wél die mensen helpen die al jaren last hebben van hun rug of nek. Met een gratis en vrijblijvend inloopspreekuur hopen we enerzijds de drempel te verlagen en anderzijds ook hulp te kunnen bieden aan mensen die denken dat ze met hun rug- of nekklachten moeten leren leven. Vaak is er nog een wereld te winnen.” Het behandelconcept van Fysius is gebaseerd op de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. De focus ligt hierbij op een biopsychosociale aanpak waarbij verder wordt gekeken dan de lichamelijke klacht. Konnik legt uit: “Er zijn veel (leefstijl)factoren die invloed kunnen hebben op rug- en nekklachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beweging, slapen, voeding, stress en ontspanning. Bij de start van een behandeltraject brengen we deze factoren in kaart om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Het is echt een traject dat je samen doet en dat verder gaat dan het behandelen van de pijnlijke plek.” Naast de vestiging in Winterswijk heeft de organisatie nog 36 andere vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor in Nijverdal heeft een eigen opleidingscentrum voor gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Voor meer informatie over het inloopspreekuur kun je contact opnemen met Fysius via tel. 0543 - 84 99 55. 

  

Dit artikel wordt u aangeboden Fysius Rugexperts. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna