Het winkelpand van de firma Gebr. Ter Bille aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde.
Het winkelpand van de firma Gebr. Ter Bille aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde.

Na bijna 100 jaar sluit Gebr. Ter Bille de winkel

Economie

Na bijna 100 jaar sluit Gebr. Ter Bille de winkel

LICHTENVOORDE - Sneller dan gedacht sluit Installatiebedrijf Gebr. Ter Bille vanaf 1 januari 2023 de winkeldeur. De laatste zaterdag van dit jaar is ook de laatste zaterdag voor de winkel van Gebr. Ter Bille.

De winkel van Gebr. Ter Bille is al bijna 100 jaar een onderdeel van het installatiebedrijf. Alles is ooit begonnen aan de Rentenierstraat 6. Rond 1927 gestart met de handel in huishoudelijk artikelen door G.A. ter Bille naast de koperslager- en loodgieterswerkzaamheden. Later zijn hier onder andere radio’s, witgoed en zelfs weckflessen aan toegevoegd. De opvolger Jan ter Bille verhuisde de winkel in 1942 naar de Rentenierstraat 21. Hier zijn de winkel en het loodgietersbedrijf met ambacht, kennis en passie voortgezet door Jan en Mimi ter Bille. De installatietechniek zit de familie Ter Bille duidelijk in de genen; meerdere leden uit het gezin zijn jarenlang actief geweest in de installatietechniek. Berry ter Bille was degene die uiteindelijk met Jan en Mimi ter Bille de onderneming vanaf 1977 voortzette. Na een lange geschiedenis in de Rentenierstraat waren het Berry en Hans ter Bille die samen de winkel en het installatiebedrijf in december 1985 verplaatsten naar de huidige locatie aan de Dijkstraat 11. Een pand dat bij oudere Lichtenvoordenaren bekend staat als de locatie waar onder andere de bibliotheek en de Raffeisenbank (nu Rabobank) ooit gevestigd waren.

De winkel is in de gemeente Oost Gelre bij menigeen bekend om de meest uiteenlopende onderdelen, ringetjes en dingetjes. Een laagdrempelige manier om in contact te komen en advies te vragen, dat was de voornaamste taak van de winkel de afgelopen jaren. De laatste jaren zijn er zowel in het straatbeeld van de Dijkstraat als in de winkel een aantal zaken veranderd. Willy ter Bille, voor velen het gezicht van de winkel, heeft de winkel al jaren onder haar hoede. Ze heeft hier met veel plezier en energie iedereen die maar binnen kwam proberen te helpen. Ze kent de winkel, werkplaats en kelder dan ook op haar duimpje. Nu is voor haar de tijd gekomen om van haar pensioen te gaan genieten. Mede door veranderingen in het bedrijf, digitalisering, de energietransitie en noodzakelijke keuzes heeft Gebr. Ter Bille besloten om de winkeldeur definitief te sluiten en zich volledig te richten op het installatiebedrijf.

Het team van Gebr. Ter Bille dankt iedereen die de afgelopen de zaak aan de Dijkstraat heeft weten te vinden. “Iedereen die we in al die jaren in onze winkel hebben mogen verwelkomen willen we via deze weg hartelijk bedanken voor hun jarenlange vertrouwen, de leuke gesprekken en de bijzondere vragen.”

De winkel sluit per 1 januari 2023 definitief zijn deuren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna