Evert Berendsen leert mensen graag hoe je moet klussen. Foto: Kyra Broshuis

Evert Berendsen leert mensen graag hoe je moet klussen. Foto: Kyra Broshuis

Evert Berendsen helpt en leert mensen klussen

Economie

‘Je kunt zelf meer dan je denkt’

Door Kyra Broshuis

LICHTENVOORDE - Zelf kan hij (bijna) alles en hij wil andere mensen graag dingen leren. Evert Berendsen leerde klussen van zijn vader en wil de kunst graag doorgeven aan anderen. Met zijn bedrijf ‘Evert Maakt’ maakte de 34-jarige Lichtenvoordenaar een carrièreswitch. “Ik werkte na mijn opleiding bouwkunde op kantoor maar daar kon ik mijn ei niet kwijt. Ik was in die tijd bezig met de verbouwing van ons eigen huis en ik wilde echt iets anders doen qua werk. Mijn doel is andere mensen te helpen met klussen en het hen te leren zodat ze het daarna zelf kunnen. Niet iedereen krijgt de klusvaardigheden van huis uit mee en ik wil de mensen graag laten zien wat er mogelijk is. “Bang dat hij daarmee zijn werk op den duur overbodig maakt, is hij niet. “Nee hoor, pas als ik 17 miljoen mensen heb leren klussen, kan ik met pensioen.”

Advies
Inmiddels heeft de jonge ondernemer al flink wat klussen gedaan. “Dat varieert van het slopen van een keuken tot het maken van een kastenwand op maat en van behangen tot tegelen. Het is echt de bedoeling dat de klanten zelf meehelpen. Als ik één wand heb voorgedaan met behangen dat moeten ze andere wanden zelf kunnen. Ik kan bijna alles maar ik doe geen installatiewerk. Als het om de verbouwing van een hele woning gaat, breng ik advies uit over welke zaken je zelf kunt doen en wat je echt beter kunt uitbesteden.” Bij Lokalen in Lichtenvoorde huurt Berendsen een kantoorruimte en werkt vanuit daar verder aan zijn projecten. “Het is een hele fijne plek om ideeën op te doen en mijn netwerk verder uit te breiden.”

Van woning tot droomhuis
Trots zijn op iets dat je zelf hebt gemaakt, dat is voor Berendsen iets dat hij iedereen gunt. “De plannen maken om te kijken hoe je het mooiste uit je woning kunt halen. En het dan zoveel mogelijk zelf uitvoeren zodat je ook met trots naar het resultaat kunt kijken. Ik neem mensen graag mee op deze reis en laat zien hoe je van je woning een droomhuis kunt maken. Maar vooral hoe je dit ook zelf kunt doen!”

Benieuwd wat Evert Maakt voor jou kan betekenen? Kijk op www.evertmaakt.nl en op instagram.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna