Bij Obbink Borculo zijn ze er klaar voor: 3 mei is de grote heropening van de totaal vernieuwde winkel. Foto: PR
Bij Obbink Borculo zijn ze er klaar voor: 3 mei is de grote heropening van de totaal vernieuwde winkel. Foto: PR

Obbink Borculo nu echte belevingswinkel

Economie

BORCULO - Een ster in electronica’, zo noemt Obbink zich. Wie de vernieuwde winkel in Borculo ziet, begrijpt dat het een ster waard is. Na een grondige verbouwing is het verkoopvloeroppervlak vergroot naar 350 m2, waardoor het assortiment breder en beter geëtaleerd kan worden. Voorop staat de beleving van de klant.

Verkoopleider Jan Witteveen en bedrijfsleider Roy Grootoonk zijn blij met het resultaat. “Obbink zit al zeven jaar in Borculo,” legt Witteveen uit, “en het werd tijd om de winkel te moderniseren. Door het verruimde vloeroppervlak en het bredere assortiment, is het een belevingswinkel geworden. Weliswaar behoudt de winkel het dorpskarakter, maar we kunnen wel meer bieden en laten zien en horen.” Borculo is een van de negen winkels van Obbink in de Achterhoek, met als vlaggenschip de superstore in Doetinchem van 1400 vierkante meter. “Daarnaast heeft Lichtenvoorde een megastore en een het Obbink Service Center waar dagelijks 25 monteurs klaar staan voor onze klanten. Onze technische dienst is geautoriseerd voor alle bekende merken zoals Miele, Bosch, Siemens, Samsung, Philips, Whirlpool et cetera.”

Obbink houdt zich volgens Witteveen goed staande in de concurrerende elektronicamarkt. “Wij zijn de grootste vakwinkel in Gelderland. Onze kracht ligt voor een groot deel in het feit dat we alles in eigen hand hebben, we kopen rechtstreeks bij de fabrikant in, bevoorraden zelf onze winkels en verzorgen onze eigen marketing. Daarnaast ontzorgen we onze klant met een totaalservice. In Lichtenvoorde hebben we een zeer groot magazijn met ruim 15000 artikelen op voorraad. Mocht een winkel op enig moment om een artikel verlegen zitten, dan kunnen we lastminute op elk moment van de dag helpen. We zetten een tv ook niet achter de deur, maar sluiten hem netjes aan en ruimen het verpakkingsmateriaal op. Datzelfde doen we met inbouwapparatuur voor de keuken. Zo ontzorgen we onze klanten van a-z.”

Bekende merken
De nieuwe winkel biedt meer tv-schermen, met bekende merken als LG, Philips, Sony en Samsung. Het assortiment inbouwapparatuur is sterk uitgebreid. Verder is de keuze op IT-afdeling groot. Op een demonstratietafel staan diverse laptops uitgestald van verschillende merken. Ook het audioassortiment is verbreed. Met de opkomst van streaming is veel draadloos geworden. Grootoonk: “Merken als Sonos, Citation en JBL staan voor u klaar om gedemonstreerd te worden.”

In een speciale belevingshoek kan de klant de verschillende apparatuur testen. Wat de huishoudelijke apparatuur betreft, laat de stofzuigerhoek de nieuwste steelstofzuigers zien en wie een goede kop koffie wil, heeft een ruime keuze uit bonenapparaten. Nieuw in het assortiment zijn de kranen van Quooker. “Deze staan demonstratie-klaar in de winkel en we vertellen u graag hoeveel energie u hiermee kan besparen”, legt de bedrijfsleider uit.

Grootoonk verwacht dat de nieuwe winkel goed aanslaat bij het Borculose publiek. “Onze nieuwe belevingswinkel is een aanwinst voor het dorp. Door onze winkelformule en ons servicebeleid heeft de lokale koper veel voordeel. Dat zien we terug in het grote aantal trouwe klanten. De mensen waarderen onze servicegraad en onze prijzen zijn concurrerend. Tenslotte is het behoudt van de detailhandel goed voor de levendigheid in een dorp.”

Openingsaanbiedingen
De nieuwe winkel wordt op 3 mei voor het publiek geopend. In die eerste week zijn er diverse aantrekkelijke openingsaanbiedingen. Obbink Borculo is gevestigd aan de Spoorstraat 6, Borculo.
Voor meer informatie kan men ook kijken op de website.

obbink.nl/winkels/obbink-borculo/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna