Angeline Engel in haar lingeriewinkel. Foto: Dinès Quist
Angeline Engel in haar lingeriewinkel. Foto: Dinès Quist

La Lygne stopt na 30 jaar

Economie

LICHTENVOORDE - In september sluit La Lygne Lingerie & Foudations voorgoed haar deuren. Ruim dertig jaar was de speciaalzaak een vertrouwd gezicht aan de Rapenburgsestraat. Eigenaresse Angeline Engel bestiert de winkel vanaf 2006 en met pijn in haar hart sluit ze, een jaar eerder dan dat ze van plan was, de deuren van de lingeriezaak voorgoed.

Door Dinès Quist

In de etalages van La Lygne zullen de komende maanden nog de mooiste lingeriesetjes te zien zijn. Na de Lichtenvoordse kermis zal het winkelpand een ander bestemming krijgen. Angeline Engel heeft decennia lang met passie en liefde gewerkt in de zaak:  “Het leuke aan dit vak is dat je mensen mooier maakt” vertelt ze. “Als de onder-mode goed zit, dan zit de bovenkleding ook goed. Samen met de klant kijk ik naar de beste pasvorm en passende stijl. Als een klant dan tevreden de deur uit gaat ben ik ook tevreden.” Het klantenwerk en de samenwerking met haar twee toegewijde werknemers, Ester Rouwhorst en Petra Verhoeven die zij zelf het ‘gouden-team’ noemt, gaat ze enorm missen. “Ik word in juli 66 jaar en de rek is eruit. Ik hoopte een opvolger te kunnen vinden voor de zaak, maar dat is niet gelukt. Daarom heb ik besloten de deuren per september te sluiten.”

Ondeugend geweest
Angeline stond al voordat ze de zaak overnam achter de balie van de lingeriezaak. “Al vanaf mijn vijftiende werkte ik in een juwelierszaak die destijds tegenover La Lygne zat. De eigenaresse van La Lygne was toen Petra Hoog Antink, in 2000 ben ik daar gaan werken. Het juweliersvak en lingerie en onder-mode hebben veel raakvlakken, mensen zijn opzoek naar verfijning van hun stijl. In 2006 ik kreeg de kans de lingeriezaak over te nemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik belde ’s middags mijn man op en zei: ‘Ik ben ondeugend geweest, ik heb La Lygne overgenomen.’ Met mijn twee medewerkers hebben we met passie en liefde de zaak voortgezet.” Het goed luisteren naar klanten, aanvoelen wat bij hen past en adviseren heeft Angeline door de jaren heen, gemaakt tot een ware vakvrouw. Al die jaren aan ervaring vertaalt zij naar haar klanten. Nog een paar maanden kunnen klanten terugvallen op de expertise van Angeline en haar ‘gouden team’, want daarna sluit ze haar deuren voorgoed.

Korting en aangepaste opening
Vanaf donderdag 11 mei start de kortingsactie van 30% op de hele collectie. La Lygne past haar openingstijden aan en zal vanaf 16 mei geopend zijn op: dinsdag tot en met vrijdag van 12:00 uur tot 17:30 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 17:00 uur. De precieze datum dat La Lygne stopt wordt later kenbaar gemaakt via www.lalygne.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna